eSkills for Jobs 2015-2016
05 авг 2015
   

43 безплатни курса за напредък в кариерата, които можете да започнете и завършите още това лято

4864 прочитания

Да, лятото е перфектно време за почивка и презареждане, но също така и перфектно време да се сдобиете с нови умения, посочва сайтът Тhe muse. Впрегнете отпочиналия си мозък и работния си график за полезна употреба. Помислете си колко пълноценен ще се чувствате, когато септември месец отворите автобиографията си и добавите към нея нови умения.

И преди да започнете да се стресирате, трябва да знаете, че не Ви караме да жертвате летните си нощи за монотонни дейности. Вместо това предложението е да отделяте по няколко часа на седмица, за да напреднете в кариерата си чрез онлайн уроци. Онлайн означава, че усилията Ви може да са съпроводени с чаша вино пред собствения Ви компютър.

За да Ви улесним, направихме 2 неща, посочват още от сайта – избрани са само обучения, които могат да бъдат завършени за по-малко от 10 седмици, като някои могат да бъдат преминати дори и за час. Курсовете са подбрани специално, така че да са ценни и интересни, като всички са и безплатни.

Програмиране

1. Въведение в компютърните науки на университета Харвард, edX

От есента на 2014г. това е най-големият присъствен обучителен курс в Харвард. Научава Ви как да мислите алгоритмично, да решавате ефективно задачи, свързани с програмирането, и Ви запознава с редица езици за програмиране, включително CSS, HTML и PHP. Обучението е безплатно, но ако решите да добавите HarvardX сертификат, че сте преминали курса, като заплатите $90.

Ниво: Начинаещи

Продължителност: 180 часа / 9 урока

2. Въведение в програмирането с Java, MIT OpenCourseWare

Този курс има за цел да помогне на студентите да създадат висококачествен работещ софтуер, който решава реални проблеми. Материалите са предназначени за студенти с известен опит в програмирането, но ако сте абсолютно начинаещ и много мотивиран, ще се справите добре.

Ниво: Междинно

Продължителност: 16 часа / 7 часа, 7 практически занимания

3. Програмиране за всеки на Мичиганския университет (Python), Coursera

Нямате никакъв опит в програмирането? Не се безпокойте – „Програмиране а всеки“ е създаден за първи уроци по писане на код и избягва всичко освен най-проста математика. Всеки със скромен компютърен опит ще може да си изпълни задачите от този курс.

Ниво: Начинаещи

Продължителност: 20-40 часа / 10 урока

4. Dash, General Assembly

Dash обучава на HTML, CSS и JavaScript, като създавате забавни уебсайтове стъпка по стъпка. Потребителското пространство е така пригодено, че можете да виждате в реално време резултата от кода, който сте написали.

Ниво: Начинаещи

Продължителност: 4 проекта

5. Въведение в C и C++, MIT OpenCourseWare

Този 4-седмичен курс предоставя бързо въведение в езиците за програмиране C и C ++. Ще придобиете необходимия набор от знания, включително управление на паметта, обектно-ориентирано програмиране, и как да намирате грешките, когато неизбежно използвате някои от познанията си неправилно.

Ниво: Начинаещи

Продължителност: 16 часа / 8 лекции, 8 практически упражнения

6. HTML and CSS, Codecademy

Присъединете се към 4,5 милиона души, които се обучават онлайн да създават сайтове като използват HTML и CSS. Не е нужен опит, за да овладеете основите на разработването на сайтове за 7 часа.

Ниво: Начинаещи

Продължителност: 7 часа / 12 урока

7. Ето как се правят iPhone приложения, Udemy

Този курс ще ви научи как да се създавате приложения и как да подадете първата си напълно функционираща апликация в App Store преди края на деня.

Ниво: Начинаещи

Продължителност: 5 часа / 23 урока

Дизайн

8. Adobe Photoshop за начинаещи, Adobe KnowHow

Това обучение за начинаещи ще ви научи на основите на Adobe Photoshop с лесни за следване, практически примери. Ще научите как да създадете работната си среда и да прилагате различни функции за редактиране, които програмата предлага.

Ниво: Начинаещи

Продължителност: 14 часа / 26 урока

9. Научете Adobe Illustrator от нулата, Udemy

Искате ли да създадете невероятна графика? Този курс Ви запознава с основни техники на програмата Illustrator, след това напредва към по-сложни теми като видове и панели, цветове и модели, както и перспектива и автоматизация.

Ниво: За всеки

Продължителност: 11 часа / 41 урока

10. Adobe InDesign за начинаещи, Adobe KnowHow

Този курс дава инструкции как да използвате мощните инструменти и техника, предлагани от InDesign, за създаване на висококачествено оформление. Ще се сдобиете с необходимите умения за работа с графики и таблици, добавяне на цвят и ефекти, и дори ще можете да направите дизайна си интерактивен.

Ниво: Начинаещи

Продължителност: 11 часа / 21 урока

11. Въведение в графичния дизайн, Udemy

Защо е привлекателно това лого? Каква е причината този плакат да се откроява? В този курс ще се запознаете с теорията, на чиято база се създават привличащи вниманието визуални елементи и ще разберете основните принципи и елементи на дизайна.

Ниво: Начинаещи

Продължителност: 1 час / 12 урока

12. Съществени инструменти в Adobe Photoshop CS6, ALISON

Овладейте обработката на изображения и фотографското докосване с този курс. Обучението ще Ви преведе през потребителския интерфейс на Photoshop и ще се запознаете с основните техники за редактиране и подобряване на вашите снимки.

Ниво: Начинаещи

Продължителност: 2 часа / 8 урока

Онлайн маркетинг

13. Социални медии 101, Buffer

Научете основите на социалните медии само за две минути на ден с едноседмичният курс, който се провежда чрез имейл. Ще овладеете всичко – от задаването на тон във Вашите публикации в социалните медии до разбирането на онлайн маркетингови анализи.

Ниво: Начинаещи

Продължителност: 14 минути / 7 урока

14. Диплома по маркетинг в социалните медии, ALISON

Искате ли да знаете как имейл маркетингът, блоговете и Facebook могат да създадат бизнес страница, която да бъде забелязана от клиентите? Ако е така, тогава този курс е за Вас. При завършването му, ще сте наясно с тънкостите на афилейт маркетинга, ще знаете различни методи, които ще помогнат за увеличаване на трафика към даден сайт.

Ниво: Начинаещи

Продължителност: 15-20 часа / 11 урока

15. SEO oптимизация за напреднали: тактики и стратегии, Udemy

В този курс ще за запознаете с широк кръг теми за SEO оптимизацията, както и ще получите знания за някои от по-дълбоките концепции и стратегии. Съдържанието е достъпно за всички нива на познание.

Ниво: За всеки

Продължителност: 1 час / 7 урока

16. Интернет маркетинг за умни хора, Copyblogger

Copyblogger представя систематичен и прост подход за прилагане на ефективен онлайн маркетинг чрез имейл курс. В момента, в който се регистрирате, получавате и достъп до 14 електронни книги за контент маркетинг, писането на текстове, търсенето по ключова дума и други теми.

Ниво: Междинно

Продължителност: 20 урока

17. Маркетинг в дигиталния свят, Coursera

Този курс е създаден от университета на Илинойс и изследва как дигиталните инструменти – смартфоните, интернет и 3D принтирането – променят света на маркетинга. Обучението ще Ви научи как да използвате тези инструменти, за да убедите потребителите да купуват, също ще Ви бъде полезен и за дистрибуцията и определянето на правилните цени на Вашите продукти.

Ниво: Начинаещи

Продължителност: 32 часа / 24 урока

18. Начални стъпки в Google Analytics, Udemy

Това обучение ще Ви помогне да овладеете основите на Google Analytics и да разберат как да подсилите неколкократно ефективността на уебсайта си. Освен, че ще сте в състояние да тълкувате данните, ще се научите и да ги трансформирате от сурови данни в практична и полезна информация.

Ниво: Начинаещи

Продължителност:  4 часа / 21 урока

19. Курс по имейл маркетинг, HubSpot

Ако се борите за постигане на целите си чрез имейл маркетинг, няма какво повече да гледате освен серията видеоклипове на HubSpot. Те показват нагледно всичко – от организирането на по-ефективни, органични имейл списъци до постигане на по-висока успеваемост на сегашната Ви дейност.

Ниво: Начинаещи

Продължителност: 5 урока

Комуникации

20. Станете майстор на онлайн общуването, The Muse

Ако намирате общуването онлайн за малко плашещо, това е Вашият курс. Обучението се провежда чрез имейл и ще Ви превърне в безстрашен потребител на интернет и на социалните медии. Ще усвоите ключови умения, които ще са то значение за изграждането на онлайн общуване.

Ниво: За всеки

Продължителност: 7 урока

21. Въведение в публичното говорене, edX

Създаден от Вашингтонския университет, този курс има за цел да Ви помогне да станете по-ефективен и уверен оратор. В рамките на 10 седмици ще се научите да изготвяте и излагате основни доводи, да изнасяте информационни презентации с убедителни, сложни аргументации.

Ниво: За всеки

Продължителност: 30-50 часа / 10 урока

22. Успешните преговори: основни стратегии и умения, Coursera

Преговорите са ключът към успеха на бизнеса - в края на краищата, няма бизнес може да оцелее без печеливши договори. След като завършите този курс на Мичиганския университет с интерактивни видеоклипове и безплатно приложение, Вие ще знаете как успешно да преговаряте.

Ниво: За всеки

Продължителност: 8.5 часа / 6 урока

23. Комуникирайте стратегически, edX

Твърде често, хората, които имат най-много за казване, го казват най-рядко. Обучението е насочено към експерти (учени, инженери и други технически специалисти) и ще им помогне да общуват ефективно с хора, които не са учени, а например мениджъри, за да се постигне качествено вземане на решения. Обучението е безплатно, но който се нуждае от сертификат PurdueX ще трябва да заплати $ 50.

Ниво: Междинно

Продължителност: 20-30 часа / 5 урока

24. Писане на речи 101, Global Speechwriter

Професионалният автор на речи Брент Кериган е създал 10 статии, предназначени да помогнат на начинаещите да напишат по-добри речи. Някои от статиите включват "Как да пишем за слуха (не за очите)" и "Една структура на реч, която да завладее всички“. Регистрирайте се и ще получавате по една нова статия всяка седмица.

Ниво: За всеки

Продължителност: 10 урока

Предприемачество

25. Как да създадем стартъп, Sam Altman at Stanford University

Тази лекция, която първо е презентирана в Станфорд през есента на 2014 г., е създадена от Сам Олтман, президент на Y Combinator и включва изключителни предприемачи като Питър Тийл от PayPal, Reid Hoffman от LinkedIn, Брайън Чески от Airbnb. Ще се запознаете с основите на това, как се увеличават потребителите, как се набира финансиране и как протичат управленските процеси.

Ниво: За всеки

Продължителност: 20 часа / 20 урока

26. Финансиране на стартъп – за предприемачи, Coursera

Това обучение на университета Мериленд е създадено за начинаещи и действащи предприемачи, които искат да разберат как да осигурят финансиране за компанията си. В рамките на 4-седмични курс те могат да получат отговори на ключови въпроси като "Какъв вид инвеститори биха имали интерес към моя бизнес и къде да ги намеря?","Какви са Вашите възможности за набиране на средства?"

Ниво: Междинно

Продължителност: 12-20 часа / 4 урока

27. Как да създадем стартъп, Udacity

Присъединете се към близо 280 000 души, които онлайн изучават основите на процеса по развиването на клиентска мрежа. Стив Бланк, сериен предприемач от Силициевата долина, дава насоки за основните стъпки за изграждане на успешен стартъп, като се започне от събирането и оценяването на обратната връзка от клиентите, за да се изчислят преките и непреките разходи за доставяне на Вашия продукт.

Ниво: Междинно

Продължителност: 24 часа / 8 урока

28. Закон за предприемача и мениджъра, MIT OpenCourseWare

Обучението предоставя основни познания по правни въпроси, пред които фирмите се изправят по време на тяхното съществуване. "Закони за предприемача и мениджъра" започва чрез осигуряване на основните градивни елементи на търговското право. През втората половина на курса се разглеждат въпроси, които включват: интелектуалната собственост, международната търговия, бизнес спорове, и несъстоятелност и реорганизация.

Ниво: Междинно

Продължителност: 32 часа / 21 урока

29. Конкурентна стратегия, Coursera

Курсът се преподава в Лудвиг Максимилиан университет, Мюнхен и дава представа как действа бизнесът, когато стратегическите решения са взаимно зависими. Като използвате основните инструменти на теорията на игрите, ще анализирате как организациите избират стратегии за постигане на конкурентни предимства.

Ниво: Междинно

Продължителност: 10 часа / 6 урока

30. Продуктов дизайн, Udacity

Този курс е създаден от Google и има за цел да Ви помогне да материализирате Ваша революционна идея и да я превърнете в продукт, около който да изградите бизнес. Обучението съчетава теория и практика, за да Ви даде знания са валидирането на продукти, практики UI/UX, Design Sprint на Google, както и за процеса за определяне и проследяване на различни показатели.

Ниво: За всеки

Продължителност: 48 часа / 4 лекции

31. Как най-накрая да стартираме страничен проект, The Muse

Новите бизнес начинания често започват като странични проекти. Стартирането на странични проекти обаче, само по себе си, е трудно. Тридневното имейл базирано обучение е създадено от кариерни експерти от The Muse и Squarespace и Ви показва необходимите етапи за усъвършенстване на Вашата идея и изваждането на проекта на бял свят.

Ниво: За всеки

Продължителност: 3 урока

Създаване на текстове

32. Академично и бизнес писане, edX

Първоначално провеждан в Калифорнийския университет Бъркли, този курс се фокусира върху писането в различни сфери – в науката и технологиите, в литературата, и в социалните науки. Ще се научите да създавате изявления с определена цел и ще развиете професионален стил на писане.

Ниво: Междинно

Продължителност:  20-30 часа / 5 урока

33. Създаване на текст за интернет, OPEN2STUDY

Осъзнаването на разликата между създаването на текст за печатно издание и за интернет започва с осъзнаване на това как читателите как да се държат различно онлайн. Този курс ще Ви научи как да задоволите потребностите на онлайн читателите чрез уеб дизайн, стил на писане, структура и оптимизация на сайтовете.

Ниво: За всеки

Продължителност: 16 часа / 4 урока

34. Създаване на ефективен бизнес текст, Coursera

Ефективната писмена форма е мощен инструмент в бизнес средата. Научете се да изразявате мислите си по ясен и кратък начин, който ще позволи идеите Ви да бъдат по-добре разбрани от читателите. Този курс ще ви научи да забелязвате, поправяте и избягвате най-често срещаните грешки при създаването на текстове.

Ниво: За всеки

Продължителност: 4-8 часа / 4 урока

35. Тайната съставка на отличния текст, Udemy

С над 20 000 студенти и над 120 отлични оценки от завършили обучението, дисциплината "Тайната съставка" Ви учи как да усъвършенствате бизнес текстовете, които създавате - независимо дали става въпрос за мотивационни писма, съобщения за пресата или имейли за продажба, както и да направите блога си много по-професионален. Този курс е предназначен за професионалисти, които се надяват да подобрят своите умения за писане на текстове, както и фирмите се надяват да подобрят своите корпоративни комуникации.

Ниво: Начинаещи

Продължителност: 2 часа / 10 урока

36. Текстове по съвременни теми: Културен шок! Писане, редактиране и публикуване в киберпространството, MIT OpenCourseWare

Обучението представлява въведение в създаването на текстове за онлайн аудитория и учи как се пишат есета, които засягат аспекти на съвременната американска популярна култура - и как да го правите с ярко лично присъствие.

Ниво: Начинаещи

Продължителност: 32 часа / 21 урока

37. Изчистете черновата си, News University

Обучението помага на журналистите и други автори на текстове да разберат основите на граматиката, правописа, пунктуацията и стила на текста, създаван за новина. След завършване на курса, Вие ще бъдете в състояние да се идентифицирате и премахнете граматически грешки в своя текст и ще можете да изберете правилната дума при колебания, например "кой" или "кого".

Ниво: За всеки

Продължителност: 4 урока

38. Медиите стават дигитални: какво се променя, MIT OpenCourseWare

Обучението проследява промяната в практиката, теорията и възможностите, вследствие на това, че традиционните медии се трансформират в дигитални. Курсът разглежда етичните, естетически, технически и културни проблеми, които тези промени пораждат.

Ниво: Начинаещи

Продължителност: 32 часа / 21 урока

Чужд език

39. Основни познания по френски език за всекидневна употреба, ALISON

Курсът въвежда начинаещите във френския език чрез видеоклипове, като ги запознава с различни аспекти на езика. След завършване на обучението, ще можете да използвате значителен брой думи на френски език, да разбирате сегашно, минало и бъдеще време на глаголите, както и умело да водите разговор на френски.

Ниво: Начинаещи

Продължителност:   6-10 часа / 6 урока

40. Курс по китайски: основни познания по мандарин , edX

Планирате ли пътуване до страна, в която се говори мандарин, или пък винаги сте искали да знаете какво значат някои фрази на този език? „Основни познания по мандарин“ е голямо умение, което можете да добавите към автобиографията си, тъй като много от днешните глобални бизнес срещи се провеждат на китайски. В този курс ще научите основни фрази от всекидневния живот, както и правилните "тонове" в мандарин. Курсът е безплатен, но ако желаете сертификат за завършен курс, ще трябва да заплатите $50.

Ниво: Начинаещи

Продължителност:  24 часа / 6 урока

41. Курс по испански, MIT OpenCourseWare

Чрез гледането на видеозаписи, ще учите испански (и ще изживеете културното му многообразие) чрез история, изпълнена с драма. В допълнение, ще можете да слушате и аудио програма, интегрирана с текста и учебника.

Ниво: Начинаещи

Продължителност:  13 часа / 26 урока

42. Курс по немски за начинаещи, Deutsch-Lernen.com

Уроците в този курс дават обща представа за основните граматични правила в немския език с помощта на кратки таблици. Ще научите основните глаголни форми и синтаксис по прост и разбираем начин.

Ниво: Начинаещи

Продължителност: 10 урока

43. Говорете италиански, BBC

Езиковият курс на BBC включва 9 кратки секции с всекидневни теми като поръчване на храна, въпроси за упътване, представяне откъде сте, настаняване в хотел. Можете да гледате видеоклиповете, както и текстовете към тях за допълнителни упражнения.

Ниво: Начинаещи

Продължителност: 9 урока

ICON ICON


20 дек 2016

Основателите на Telerik поемат бъдещото развитие на „Академията на Телерик”

Progress отделя „Академията на Телерик” от компанията; Светозар Георгиев, Бойко Яръмов, Васил Терзиев и Христо Косев ще я развиват като независим проект oще...

05 дек 2016

eSkills for Jobs България сред 16-те финалисти на конкурса на Европейската комисия European Digital Skills Awards

Партньорството с Агенция по заетостта беше отличено сред най-добрите проекти в Европа сред 258 подадени кандидатури oще...

05 дек 2016

СофтУни започва безплатно обучение по програмиране в 28 града от януари 2017г.

Записването на желаещи е отворено до 5 януари следващата година на сайта oще...

30 ное 2016

Предстои 8-то издание на хакатона HackFMI

Крайният срок за регистрация в състезанието, което се организира от #eSkills стейкхолдъра Hack Bulgaria, e 14 декември oще...

29 ное 2016

Състезание по програмиране CODE4Varna се провежда във Варна на 3 и 4 декември

Надпреварите от поредицата CODE4TECH се организират от Startup Factory, стейкхолдър на инициативата eSkills for Jobs oще...

24 ное 2016

„Академията на Телерик“ организира първия в България безплатен курс по Angular 2

Регистрацията за обучението, което ще се проведе онлайн, е отворена до 7 декември oще...

24 ное 2016

Иновативна услуга осигурява равен достъп до образование и променя живота на ученици и студенти с увреден слух

Фондация „Заслушай се“ с подкрепата на Samsung България, стейкхолдър на eSkills for Jobs стартира пилотен проект за трансформиране на говор към текст oще...

23 ное 2016

Google предоставя 10 000 стипендии за Android програмисти от Европа

Кандидатстването е отворено до 18 декември, като програмата е достъпна както за начинаещи, така и за разработчици с опит oще...

22 ное 2016

12 първокурсници от ИТ специалности ще бъдат подкрепени във второто издание на “Study iT First“

Стипендиантската програма на SAP Labs България, #eSkills стейкхолдър, е в партньорство с Фондация "Работилница за граждански инициативи" oще...

21 ное 2016

Състезание по програмиране за студенти ще се състои на 26 ноември във Варна

Събитието се организира от Висше училище по мениджмънт и се подкрепя от ИТ компании, сред които и Мусала Софт, стейкхолдър на eSkills for Jobs oще...

18 ное 2016

Уебинар „Безопасно в мрежата –използване на социалните медии с осъзнаване на дигиталната среда“

Безплатното онлайн събитие ще се проведе на 29 ноември и се организира отевропейската инициатива eSkills for Jobs oще...

15 ное 2016

Детският базар на професиите ще срещне деца с над 25 специалисти в различни сфери

Събитието ще се състои на 25 и 26 ноември и се организира от Българска мрежа на Глобалния договор на ООН, #eSkills стейкхолдър oще...

11 ное 2016

Стартира второ издание на безплатното обучение по „Основи на програмирането“ за ученици

Курсът се провежда по инициатива на #eSkills стейкхолдърите СофтУни и Microsoft България и е подходящо за ученици 7-12 клас oще...

09 ное 2016

„Детската академия на Телерик“ обявява допълнителенприем в школата си в София

Близо 1000 деца в цялата страна учат безплатно програмиране в школите на Progress oще...

08 ное 2016

VIVACOM подкрепя иновативната образователна платформа daskal.eu

Телекомът е сред стейкхолдърите на инициативата eSkills for Jobs oще...

04 ное 2016

Готов е първият мониторингов доклад на Образование България 2030

Ежегодното проследяване на развитието на образованието в страната дава отговор на въпроса "Готови ли сме за бъдещето?" oще...

02 ное 2016

Започва регистрацията за „Мениджър за един ден”

Инициативата се организира от на JA България, стейкхолдър на eSkills for Jobs oще...

02 ное 2016

Стартира "Учител-будител в дигиталната епоха 2016"

Кампанията се организира от Националния център за безопасен интернет, стейкхолдър на eSkills for Jobs oще...

31 окт 2016

Третото издание на Виртуални дни на кариерата ще се състои на 9 ноември

Кариерното събитие се организира от JobTiger, стейкхолдър на #eSkills for Jobs и се провежда изцяло онлайн oще...

28 окт 2016

Регистрацията за СофтУниада 2017 вече е активна

#eSkills стейкхолдърт СофтУни ви предизвиква да покажете колко добри програмисти сте – 7-8 януари 2017г. oще...

25 окт 2016

Конференция Образование 2016 се провежда на 28 и 29 октомври в София

В събитието ще се включат българският еврокомисар Кристалина Георгиева, министърът на образованието и науката Меглена Кунева, както и #eSkills посланиците Ева Паунова и Анна-Мари Виламовска oще...

24 окт 2016

Българският победител в конкурса на eSkills for Jobs Мая Лекова: Удовлетворена съм от живота и работата си в България.

Предстои прототипът, с който спечели конкурса, да бъде разработен като мобилно приложение, достъпно за всеки смартфон oще...

21 окт 2016

HackBlagoevgrad ще се проведе в кампуса на Американския университет в България в периода 14-20 ноември 2016 г.

Събитието, което включва презентации, уъркшопи и хакатон, се организира от The Hub AUBG, стейкхолдър на #eSkills for Jobs oще...

21 окт 2016

HackConf 2016 събра над 1500 посетители през изминалия уикенд

Второто издание на конференцията се проведе на 15-16 октомври oще...

20 окт 2016

Още двама победители на Наградите на БАИТ за 2015 г. посетиха Европарламента в Брюксел по покана на Ева Паунова

5-тото издание на конкурса се проведе в рамките на инициативата eSkills for Jobs, чиито посланик е и евродепутатът Ева Паунова oще...

19 окт 2016

Информационните кампании на Европейската комисия са довели до повишаване на броя наети служители с дигитални умения

Заключителната конференция на инициативата eSkills for Jobs се състоя на 17-18 октомври в Братислава под патронажа на Президента на Република Словакия, Андрей Киска. oще...

18 окт 2016

България има победител в конкурса на eSkills for Jobs за трета поредна година

Мая Лекова получи наградата си за категорията Innovative App developer на заключителната конференция на инициативата в Словакия oще...

17 окт 2016

Започна новият сезон на конкурса по програмиране CodeIT 2016/2017

Състезанието се организира от Мусала Софт, стейкхолдър на инициативата #eSkills for Jobs oще...

14 окт 2016

Европейската седмица на програмирането се провежда в периода 15-23 октомври 2016г.

Стейкхолдърите на #eSkills for Jobs са активни с разнообразни инициативи, като общо в България са предвидени над 40 безплатни семинари по различни ИТ теми oще...

13 окт 2016

Пресечната точка между образованието и пазара на труда беше обсъдена на конференцията „Дигиталните технологии – инструмент за развитие на е-образованието“

Събитието се организира от ICT Media съвместно с БАИТ в рамките на проекта eSkills for Jobs 2016 с подкрепата на Представителството на Европейската комисия в България и със съдействието на... oще...

12 окт 2016

Класацията ТОП ИКТ Работодател на 2016 г. отличи най-добрите компании в сектора

Ежегодното изследване на удовлетвореността на служителите в ИКТ сферата е инициатива на ICT Media и JobTiger и се организира и със съдействието на БАИТ oще...

10 окт 2016

Ученици повишават с 20% знанията си по математика само за 10 дни с уникален нов образователен метод

Индивидуалната учебна игра е разработена от #eSkills стейкхолдъра Уча.се, разработена съвместно с УНИЦЕФ oще...

07 окт 2016

Състезание по програмиране CODE4Tarnovo се провежда във Велико Търново на 22 и 23 октомври

Патрон на надпреварата, която се организира от Startup Factory, стейкхолдър на инициативата eSkills for Jobs, е евродепутатът и #eSkills посланик Ева Паунова oще...

05 окт 2016

Трима млади учени са носителите на тазгодишната награда "Джон Атанасов"

Най-голямата българска образователна платформа с видео уроци и упражнения и #eSkills стейкхолдър Ucha.se с грамота на президента за проект с висок обществен принос oще...

03 окт 2016

Възможност за активни ученици да кандидатстват в Наградите на БАИТ за 2016 г.

Регистрацията за конкурса е отворена – тази година има 2 нови категории и променени правила за Специалната награда в конкурса тази година oще...

28 сеп 2016

Над 80 компании ще се включат в „Дни на кариерата“ 2016 в секторите IT, телекомуникации и BPO

Събитието се провежда на 13 октомври (София) и 14 октомври (Пловдив) и се организира от eSkills стейкхолдъра JobTiger oще...

27 сеп 2016

Есенните курсове Programming 101 стартират за 5-ти пореден сезон

Двете обучения по програмиране се провеждат от HackBulgaria, като крайният срок за кандидатстване е 1 октомври oще...

27 сеп 2016

Над 3900 действащи специалности има към момента във висшите училища в България

Това сочи анализ на Data Science Society, стейкхолдър на инициативата eSkills for Jobs oще...

26 сеп 2016

Безплатен курс „Начална работа с Ubuntu“ ще се провежда в Русе от 13 октомври

Обучението се организира от Startup Factory, стейкхолдър на eSkills for Jobs oще...

26 сеп 2016

Записването за безплатен курс Drupal 8 Site Building в СофтУни е отворено до 2 октомври

Курсът е подходящ както за програмисти, маркетинг специалисти и журналисти, така и за напълно начинаещи без опит в програмирането. oще...

21 сеп 2016

Учители могат дапокажат дигитaлна грамотност в конкурс за най-добър публичен курс на онлайн платформата SmartClassroom.bg

Инициативата се реализира от Junior Achievement България и Samsung България, стейкхолдъри на eSkills for Jobs oще...

20 сеп 2016

Безплатен курс „Основи на програмирането за ученици“ стартира на 15 октомври

Обучението се провежда по инициатива на СофтУни и Microsoft България, #eSkills стейкхолдъри и е подходящо за ученици 7-12 клас oще...

19 сеп 2016

Стартира второто издание на “ Study iT First”, което ще подкрепи още 10 първокурсници

Стипендиантската програма на SAP Labs България, #eSkills стейкхолдър в партньорство с Фондация "Работилница за граждански инициативи" oще...

16 сеп 2016

Интелигентните градове – 6 съществени технологии

Интелигентните градове са свързани градове, които работят заедно с всичко - от датчици от Интернет на нещата до събиране на отворени данни и интелигентни улични лампи, за да предоставят по-добри... oще...

15 сеп 2016

Progress обяви прием за новия сезон на „Детската академия на Телерик“

Безплатното обучение по програмиране в 11 български града е насочено към деца от 4-ти до 6-ти клас oще...

09 сеп 2016

Изкуственият интелект се възприема бързо от компаниите, сочи проучване

До 2018 г.62% от предприятията ще използват технологии, базирани на изкуствения интелект oще...

08 сеп 2016

Дори фермите за пилета се дигитализират

Блогът на SAP разкрива интересни сфери на приложение на продуктите на компанията oще...

07 сеп 2016

Progress стартира приема за новия сезон на „Софтуерната академия на Телерик“

Срокът за кандидатстване за 12-месечното обучение за софтуерни инженери е до 25 септември 2016г. oще...

29 авг 2016

Технологични иновации и soft skills ви очакват на MUFFIN Conference 2016

Събитието ще се проведе на 8 октомври и се организира от Мусала Софт, стейкхолдър на инициативата eSkills for Jobs oще...

26 авг 2016

Семинар “Какво да правя с живота си в дигиталната ера” се провежда в Русе

Събитието ще се състои на 3 и 4 септември и се организира от Startup Factory, стейкхолдър на eSkills for Jobs oще...

22 авг 2016

Безплатен курс за учители „Облачни технологии в образованието“ стартира на 29 август

Първите 100 записали се ще получат и безплатен достъп до всички курсове от виртуалното училище на Teacher.bg в IT.Kabinata, #eSkills стейкхолдъри oще...

19 авг 2016

Още след първия месец на курса BuildingWithCoding знаех, че искам да дам всичко от себе си, за да стана част от IT света

Строителният инженер Здравка Джалева намира в програмирането все по-голямо удоволствие като част от екипа на Мусала Софт oще...

17 авг 2016

21 добавени професии в обновената версия на MyTomorrow

Приложението за кариерно ориентиране е част от дългосрочна кампания на Samsung, в партньорство с JobTiger, стейкхолдъри на #eSkills for Jobs oще...

15 авг 2016

Седмица остава до крайния срок за кандидатстване за Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Републиката за 2016 г.

Председател на журито е Анна-Мари Виламовска, сред членовете са Елена Маринова, Светлин Наков и Гергана Паси, посланици на eSkills for Jobs oще...

12 авг 2016

Българи създават мобилна платформа за IQ игри

Приложението тренира мозъка и подобрява аналитичните и когнитивни умения на играчите oще...

10 авг 2016

Умеете ли да работите в дигиталния свят?

11 търсени технически умения, които трябва да съдържа автобиографията Ви според Forbes oще...

08 авг 2016

Все повече млади европейци са част от дигиталното поколение

Проверете къде сте Вие чрез инструмента Young Europeans, предоставен от Евростат oще...

05 авг 2016

И през август безплатен курс по програмиране за начинаещи

Кандидатстването за обучението, провеждано от #eSkills стейкхолдъра СофтУни е отворено до 18 август oще...

03 авг 2016

До 31 август се удължава срокът за участие в конкурса на eSkills for Jobs за 2016г.

Желаещите могат да кандидатстват в категориите Young digital talent и Innovative App developer oще...

29 юли 2016

Предстои второ издание на конференцията HackConf на 15 и 16 октомври 2016г.

Събитието, което е безплатно за всички посетители се организира от Hack Bulgaria, стейкхолдър на инициативата eSkills for Jobs oще...

27 юли 2016

ТУ-София стартира нова магистърска програма „Вградени системи на управление“

Сроковете за кандидатстване за завършили бакалаври с инженерна насоченост са между 1 и 30 септември oще...

25 юли 2016

Остават 7 дни за участие в конкурса на eSkills for Jobs за 2016г.

Желаещите могат да кандидатстват в категориите Young digital talent и Innovative App developer oще...

22 юли 2016

Първият летен лагер за програмисти SoftUni Camp се провежда от 14 до 21 август в Хисаря

Събитието, което се организира от #eSkills стейкхолдъра СофтУни е подходящо и за начинаеши, и за напреднали oще...

20 юли 2016

Община Бургас организира Лятна IT Академия за ученици и студенти

Безплатното #eSkills обучение предлага възможност за развитие в сферата на информационните технологии oще...

18 юли 2016

Националният център за безопасен интернет ще изнесе уъркшоп за дигитални права на най-голямата конференция за детско участие

Българският Център за безопасен интернет е сред стейкхолдърите на инициативата eSkills for Jobs oще...

13 юли 2016

Отворено е записването за уъркшоп за сглобяване и управление на дрони

Работилницата се организира от #eSkills стейкхолдъра Startup Factory oще...

11 юли 2016

Евродепутатът и #eSkills посланик Ева Паунова: Да дадем на младите уменията да правят иновации и да водят Европа в 21-ви век

Европейската икономика все още се бори да се справи с глобалната дигиталната революция. Крайно време е да се уверим, че младите хора са снабдени с подходящи умения и достигат пълния си потенциал на... oще...

08 юли 2016

До 11 юли можете да се запишете за курса Основи на компютърните мрежи и сигурност

Oбучението се провежда от СофтУни, стейкхолдър на инициативата eSkills for Jobs oще...

06 юли 2016

Уникредит дава 50 000 евро награда в състезание за иновативни мобилни приложения

За пръв път надпреварата е отворена за всички европейци, като се кандидатства онлайн до 13 юли oще...

04 юли 2016

Отворено е кандидатстването за безплатната школа по програмиране за ученици от 9ти до 12ти клас SAP GeekyCamp

SAP Labs България, eSkills стейкхолдър провежда инициативата за трета поредна година oще...

30 юни 2016

Остава 1 месец до крайния срок за участие във видео конкурса eSkills for Jobs за 2016г.

Можете да се включите в надпреварата за Young digital talent и Innovative App developer oще...

28 юни 2016

Безплатен курс по роботика за начинаещи започва във Враца

Обучението се организира от #eSkills стейкхолдъра Враца Софтуер и Леонардо Роботикс oще...

27 юни 2016

Стартира националната кампания „Научи ме да умея“

Инициативата се организира от евродепутатът и #eSkills посланик Ева Паунова и „Образование България 2030“, стейкхолдър на #eSkills for Jobs oще...

24 юни 2016

Отворено е кандидатстването за ”Лятна школа по информатика и облачни технологии“ за ученици

Обучението, за което има и 10 стипендии за най-мотивирани кандидати, ще се провежда от 29 август до 3 септември oще...

23 юни 2016

Курс по Основи на ERP ще стартира юли месец в София

Обучението се провежда в СофтУни, съвместно с ERP Academy, #eSkills стейкхолдъри oще...

22 юни 2016

Отворено е записването за безплатен курс по 3D моделиране в Русе

Това е първото обучение по проекта „Работилница за дигитални умения“ на Startup Factory, стейкхолдър на eSkills for Jobs oще...

16 юни 2016

„Софтуерната академия на Телерик“ стартира за пръв път предварителен прием за следващия сезон

Всички желаещи да се включат в инициативата през есента могат да кандидатстват до 7 юли 2016 г. oще...

15 юни 2016

Състезание по програмиране CODE4Haskovo се провежда в Хасково на 23 и 24 юни

Събитието се организира от Startup Factory и Junior Achievement България съвместно с община Хасково, като патрон на събитието е #eSkills посалникът Ева Паунова oще...

14 юни 2016

Фестивал "Роботика за България" ще се състои в събота, 18 юни

Събитието се организира от SAP Labs България, стейкхолдър на eSkills for Jobs в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ oще...

13 юни 2016

Интересни и полезни идеи спечелиха първия Sofia Municipality Innovation Hackathon

Събитието беше организирано от Innovation Starter, стейкхолдър на инициативата #eSkills for Jobs, съвместно със Столична община и Нов български университет oще...

10 юни 2016

Виртуални дни на кариерата се провежда на 22 юни от 11 до 16.00ч.

Единственият в България изцяло онлайн кариерен форум се организира от JobTiger, стейкхолдър на #eSkills for Jobs oще...

09 юни 2016

Кандидатстването за безплатното обучение VMware Talent Boost е отворено

Можете да заявите своя интерес към курса до 20 юни 2016г. oще...

06 юни 2016

Известни са финалистите в конкурса по програмиране CodeIT 2016

БАИТ награди победителя в класирането за младежи CodeIT Junior 2016 на състезанието, организирано от Мусала Софт oще...

03 юни 2016

Облакът, стрийминг и „Интернет на нещата“ са най-честно бърканите технологични термини, сочи проучване на Samsung за Европа

61% от българите използват технологиите по-често в сравнение с преди 2 години, но 67% признават, че се преструват, че знаят повече за най-новите технологични термини oще...

02 юни 2016

Инициативата „Бъди ИТ консултант за един ден“ очаква ученици и студенти на 7 юни

Събитието е съвместна инициатива между ERP Academy и Висше училище по застраховане и финанси oще...

01 юни 2016

ИТ Таланти не просто повлия на кариерата ми, те я създадоха

Петя Капчина с ново професионално развитие с помощта на eSkills for Jobs oще...

31 май 2016

eSkills 2016 European Video Competition ви дава възможност да научите Swift – забавен език за програмиране

Остават 2 месеца до крайния срок за подаване на кандидатури и проекти 31 юли 2016г. oще...

30 май 2016

eSkills for Jobs и България влязоха в предаване на Евронюз

Весела Калъчева, изпълнителен директор на БАИТ и национален координатор на eSkills for Jobs разказва детайли за мащаба на инициативата oще...

27 май 2016

Форум на кариерното развитие във ФМИ към СУ ще се проведе на 1 и 2 юни

Близо 50 IT компании ще се включат в събитието, за да се срещнат с #eSkills студенти oще...

25 май 2016

1800 учители бяха обучени за създаване на дигитални уроци със Smartclassroom.bg

Платформата е проект на Samsung България и се изпълнява съвместно с Джуниър Ачийвмънт България, стейкхолдъри на #eSkills for Jobs oще...

20 май 2016

7-то издание на HackFМI - Hack For Start ще се проведе в периода 27-29 май 2016г.

#eSkills хакатонът ще бъде интердисциплинарен и е отворен за хора с различни профили oще...

19 май 2016

Състезание за програмиране Code4Ruse се провежда в Русе в периода 27-29 май

Надпреварата се организира от Startup Factory, стейкхолдър на инициативата eSkills for Jobs oще...

18 май 2016

Сезон 5 на ИТ Таланти приключи – от 89 успешно завършили програмисти над 60 вече работят

Безплатният тренировъчен лагер ИТ Таланти е сред стейкхолдърите на eSkills for Jobs oще...

18 май 2016

Младежи ще мерят сили на ИТ олимпиада в Пловдив на 27 май

Събитието се организира от JobTiger, стейкхолдър на инициативата eSkills for Jobs oще...

17 май 2016

Първият Ден на ИКТ кариерата срещна младежи с интерес към ИТ с водещи компании от сектора

БАИТ е съорганизатор на #eSkills събитието, което се проведе по инициатива на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията oще...

16 май 2016

Hack Tech Challenge връчи своите отличия за иновативен софтуер за 2016 г.

Първият национален виртуален хакатон за .NET програмисти беше организиран от Кoнтракс, стейкхолдър на инициативата #eSkills for Jobs 2015-2016 oще...

12 май 2016

Започва конкурсът за Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Републиката за 2016 г.

Председател на журито е Анна-Мари Виламовска, а сред членовете са Елена Маринова, Светлин Наков и Гергана Паси, посланици на eSkills for Jobs oще...

11 май 2016

Заповядайте на Ден на ИКТ кариерата и разберете какво е да работиш в ИТ компания

БАИТ е съорганизатор на #eSkills събитието, което се провежда по инициатива на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията oще...

10 май 2016

Повече жени в ИКТ сектора?

Момичетата дават насоки как компаниите да общуват по-добре с тях oще...

09 май 2016

Записването за първия курс по WordPress на Hack Bulgaria е отворено

Обучението цели да подпомогне непрограмисти в реализирането на уеб идеите им oще...

05 май 2016

Безплатен семинар по бизнес софтуер ще се проведе в Пловдив на 10 май

Темата на събитието, организирано от #eSkills стейкхолдъра ERP.BG, са ERP, BI и CRM системите oще...

04 май 2016

Кандидатстването за безплатен курс „Основи на програмирането“ във Враца е до 6 май

Обучението се организира от #eSkills стейкхолдърите Враца Софтуер и СофтУни oще...

03 май 2016

БАИТ за поредна година подкрепи Националния конкурс „Млади таланти“

Победителите в надпреварата на МОН станаха известни на 28 април 2016г. oще...

28 апр 2016

Регистрацията за хакатона „SoftUni Tech Fest: Технологии в образованието“ е отворена до 25 май 2016г.

Събитието, което се организира от #eSkills стейкхолдъра СофтУни, ще се проведе на 4 и 5 юни и ще определи победители в 3 категории oще...

25 апр 2016

Студенти предлагат иновативни проекти за развитието на София

Регистрацията за 24-часовия хакатон е отворена от 25 април до 30 май на сайта на Innovation Starter, стейкхолдър на инициативата #eSkills for Jobs oще...

22 апр 2016

Първата магистратура по бизнес софтуер в България отново приема студенти

ERP Academy стартира предварителен прием за „Бизнес анализ и ERP решения“ oще...

21 апр 2016

Станете част от специализираната конференция Be IT Conference

Третото издание на събитието, което се организира от JobTiger, стейкхолдър на #eSkills for Jobs, ще се състои на 28 май 2016 г. oще...

20 апр 2016

Отворени врати в столичното Технологично училище Електронни системи (ТУЕС) на 23 април 2016 г.

Ученици и преподаватели от училището за програмисти и компютърни специалисти ще представят постиженията си по роботика, програмиране, вградени микрокомпютърни системи oще...

19 апр 2016

Интересни и разнообразни проекти се родиха на първия хакатон в северозападна България

14 отбора с общо 52 участника се включиха в #eSkills събитието на Враца Софтуер oще...

18 апр 2016

Ден на ИКТ кариерата ще се състои на 17 май 2016г.

Събитието се организира от #eSkills стейкхолдъра Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията в партньорство с ИКТ бранша oще...

15 апр 2016

СофтУни с нов учебен план за студентите си

Програмата предвижда специализация в 4 направления, като всеки усвоил 70% от материала ще може да започне работа в компания-партньор oще...

14 апр 2016

ВСУ „Черноризец Храбър“ представя образователната платформа SmartFuture на 15 април

Учебното заведение, което е сред стейкхолдърите на eSkills for Jobs, отбелязва 25 години от създаването си oще...

12 апр 2016

Стартира видео конкурсът на инициативата eSkills for Jobs за 2016г.

Желаещите могат да участват в следните категории - Young digital talent, Innovative App developer и Outstanding digital skills developer oще...

11 апр 2016

Посланички на #eSkills for Jobs ще се включат в DigiGirlz - Възможности в IT сектора за всяка жена

4 вдъхновяващи дамски истории от ИТ сектора ще бъдат представени в събитието на Майкрософт България, стейкхолдър на инициативата oще...

08 апр 2016

Събитието BuildingWithCoding ще се проведе на 14 април в УАСГ

Безплатната инициатива се организира от Мусала Софт, стейкхолдър на #eSkills for Jobs oще...

07 апр 2016

Посланици на eSkills for Jobs ще се включат във Cloud Forum Bulgaria 2016

БАИТ е сред партньорите на събитието, което се провежда на 14 април oще...

05 апр 2016

Безплатна Академия по дигитален дизайн се провежда в Хасково

#eSkills обучението се организира от Център за професионално обучение КОМП, стейкхолдър на инициативата oще...

04 апр 2016

Онлайн курсът за учители „Развивайте е-умения в класната стая“ започва на 4 април

Все още можете да се запишете в безплатното eSkills обучение, което се провежда на английски език oще...

31 мар 2016

Враца Софтуер организира първия хакатон на Северозапада от 15 до 17 април

Регистрацията за HackVratsa, което ще обхване надпревара в 4 категории, вече е отворена oще...

30 мар 2016

ERP Academy с безплатна лекция на тема: "Запознаване с ERP, BI и CRM"

В събитието на 31 март ще се включи и посланикът на eSkills Светлин Наков oще...

29 мар 2016

„Академията на Телерик“ стартира безплатни онлайн курсове по C# и HTML за начинаещи

Участниците, които преминат успешно всички онлайн обучения в програмата, могат да получат сертификат oще...

28 мар 2016

Завърши BEST Engineering Week 2016

eSkills for Jobs e сред партньорите на кариерното събитие, организирано от студентската организация BEST Sofia oще...

25 мар 2016

Близо 200 ученици се включиха във форума „Млади посланици на технологиите и иновациите“

Весела Калъчева представи каталога за ИКТ обучения на събитието, организирано от eSkills стейкхолдърите Майкрософт България и Innovation Starter oще...

23 мар 2016

Над 1000 учители от 20 области преминаха обучение за работа със Smartclassroom.bg

Платформата е проект на Samsung България и се изпълнява съвместно с Джуниър Ачийвмънт България oще...

22 мар 2016

MUFFIN Conference ще се проведе на 26 март в Русе

Безплатното #eSkills събитие предвижда семинари по 3 актуални теми, свързани с технологиите и Soft Skills oще...

21 мар 2016

До 28 март е отворено записването за курса QA Fundamentals

Безплатното обучение се провежда от СофтУни, стейкхолдър на инициативата eSkills for Jobs 2015-2016 oще...

15 мар 2016

15-тото издание на „Национални дни на кариерата - Добра Кариера, Добър Живот“ стартира днес в София

Форумът за студентски стаж и кариера е организиран от eSkills стейкхолдърът JobTiger oще...

14 мар 2016

Утре предстои официалното откриване на BEST Engineering Week 2016

eSkills for Jobs e сред партньорите на кариерното събитие, организирано от студентската организация BEST Sofia oще...

11 мар 2016

Ново издание на онлайн курса за учители „Развивайте е-умения в класната стая“

Записването за безплатното обучение, което се провежда на английски, вече е активно oще...

10 мар 2016

4-тото издание на конференцията и творчески работилници DigitalKidZ ще се проведе на 19 март в НДК

БАИТ е информационен партньор на събитието, посветено на технологиите в образованието oще...

09 мар 2016

Telerik Digital Academy стартира с първия в България цялостен курс по дигитален маркетинг

Безплатното обучение се провежда в сътрудничество с Google oще...

02 мар 2016

Първите 100 млади посланици на технологиите и иновациите в България вече са известни

Проектът на eSkills стейкхолдърите Майкрософт България и Иновейшън Стартър цели развитието на дигитални и креативни умения у младите хора в страната oще...

26 фев 2016

Уча.се припомня вечните български творби, чрез „Завръщането на Великите“

Специалният видео проект представя вълнуващ прочит на български литературни класики oще...

24 фев 2016

Известни са победителите в конкурса „Наградите на БАИТ 2015“

Кампанията и церемонията се проведе под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев oще...

22 фев 2016

„Академията на Телерик“ провежда първия си кариерен форум

Отворена е регистрацията за компании, които искат да се срещнат със завършили инициативата oще...

18 фев 2016

Започна регистрацията за младежкия кариерен форум „Професиите на бъдещето”

Събитието се организира от Джуниър Ачийвмънт България и е с фокус върху технологиите в професиите oще...

16 фев 2016

BEST Engineering Week 2016 ще се състои от 15 до 25 март в ТУ-София

eSkills for Jobs e сред партньорите на кариерното събитие, организирано от студентската организация BEST Sofia oще...

12 фев 2016

СофтУни стартира безплатен курс Мултимедия и офис приложения на 22 февруари

#eSkills обучението е подходящo за всички, които имат базови познания за използване на компютър oще...

10 фев 2016

Вече са известни номинираните в отделните категории от конкурса „Наградите на БАИТ 2015“

Кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев oще...

09 фев 2016

Инициативата eSkills for Jobs 2015-2016 подкрепи Международния ден за безопасен интернет 2016

Най-добрите киберскаути получиха награди за придобитите електронни умения oще...

08 фев 2016

Стартира Hack Tech Challenge 2016 - първият национален виртуален хакатон за .NET програмисти

Надпреварата се организира от Кoнтракс, стейкхолдър на инициативата eSkills for Jobs 2015-2016 oще...

05 фев 2016

Започва нов прием в „Детската академия на Телерик“ в София

На 13 и 14 февруари ще се проведат Дни на отворените врати за децата и родителите, които искат да присъстват на открити уроци и да се запознаят с преподавателите oще...

04 фев 2016

Проектът „Млади посланици на технологиите и иновациите“ ще се срещне с ученици от 5 български града следващата седмица

В кампанията, която цели развитието на дигитални и креативни умения у младите хора в страната, вече има над 1000 регистрирани ученици oще...

02 фев 2016

Стартира прием за седмия сезон на „Софтуерната академия на Телерик“

Желаещите да се включат в безплатното обучение по софтуерно инженерство могат да кандидатстват със CV и мотивационно писмо до 10 март oще...

01 фев 2016

18 млади художници със сертификати за дигитални умения в сферата на уеб технологиите

Студенти от Националната художествена академия се включиха в специализиран курс в рамките на програмата Tech Institute на Samsung oще...

21 яну 2016

Първата бакалавърска програма по бизнес софтуер в Европа стартира през есента

Лекторите в обучението ще са представители на ИТ компании, сред които ERP.BG, SAP и Microsoft, стейкхолдъри на eSkills for Jobs oще...

19 яну 2016

Речник на е-термините на информационното общество повишава цифровата грамотност и електронните умения на българите

Проектът е разработен от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщения oще...

19 яну 2016

Броят на студентите в ИКТ специалности нараства отново, но европейските фирми са бавни в приемането на цифровите технологии

Недостигът на квалифицирани ИТ специалисти ще достигне 756 000 до 2020 г., което е с 64 000 по-малко от прогнозите при старта на кампанията eSkills for Jobs 2015-2016 oще...

18 яну 2016

Участниците в онлайн курсове (MOOC) през 2015г. са над 35 милиона души

Инициативата #eSkills for Jobs също се включи в глобалната тенденция, като предложи курс за учители oще...

15 яну 2016

Майкрософт България и Иновейшън Стартър, стейкхолдъри на инициативата eSkills for Jobs, стартират нов проект за дигиталните умения на учениците

Посланик на кампанията е Анна-Мари Виламовска, секретар на президента на Република България за иновационна и здравна политика и #eSkills посланик oще...

13 яну 2016

Рекорден брой регистрации за 12-те категории на конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2015г.

Кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев oще...

13 яну 2016

Безплатно обучение за ученици по информатика в „Алго академията на Телерик“

През януари участниците ще се запознаят с основните принципи на комбинаториката oще...

12 яну 2016

Тийнейджър е големият #eSkills победител в СофтУниада

Над 560 регистрирани участници премериха сили в конкурса по състезателно програмиране и разработка на софтуерни проекти, организиран от СофтУни oще...

08 яну 2016

12 януари е крайният срок за регистрация за конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2015г.

Кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев oще...

05 яну 2016

Остават 7 дни до крайния срок за регистрация за конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2015г.

Кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев oще...

21 дек 2015

Остават 3 седмици до крайния срок за регистрация за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2015г.

Кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев oще...

18 дек 2015

Нови безплатни курсове по програмиране от началото на Новата година

СофтУни и Мусала Софт отново сред най-активните #eSkills стейкхолдъри в България oще...

15 дек 2015

Българин спечели една от наградите във видео конкурса eSkills Awards 2015

Димитър Узунов е отличен в категорията Digital Entrepreneurship за проекта си Phoenix Wars oще...

14 дек 2015

7 дни остават до края на записването и предаването на екипните проекти за СофтУниада

Покажете eSkills уменията си на програмисти – на 9 и 10 януари 2016 г. в СофтУни oще...

10 дек 2015

Остават 4 седмици до крайния срок за регистрация за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2015г.

Кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев oще...

08 дек 2015

Международна конференция "Човешките права на потребителите в интернет" се провежда в София на 10 декември

Евродепутатът и #eSkills посланик Ева Паунова ще открие събитието, което ще обсъжда актуални теми за правата ни онлайн oще...

07 дек 2015

6-то издание на HackFMI - Hack For Gadgets ще се проведе в периода 18-20 декември

#eSkills хакатонът ще събере всички желаещи да се включат с хардуерна тема oще...

04 дек 2015

Oнлайн обучения по разработка на мобилни и уеб приложения стартират в „Академията на Телерик“ на 8 декември

Безплатните курсове са насочени към софтуерни специалисти с предишен опит, които искат да развият или надградят уменията си oще...

01 дек 2015

Eвродепутатът и eSkills посланик Ева Паунова ще награди победителите от „Наградите на БАИТ“ за 2015г. с работно посещение в Брюксел

БАИТ раздава награди в 12 категории за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии oще...

27 ное 2015

Vratsa Software School стартира нов безплатен #eSkills курс за ученици

Крайният срок за регистрация на желаещи е 1 декември oще...

27 ное 2015

Две българки, посланици на eSkills for Jobs са в ТОП 100 на в. „Файненшъл Таймс“

Класацията „New Europe 100” определя най-влиятелните иновативни личности от Централна и Източна Европа oще...

25 ное 2015

Безплатният форум TechDojo ще ориентира младeжи в избора им на кариера в IT сектора

Събитието се подкрепя от Microsoft България, Samsung Българияи VIVACOM, стейкхолдъри на eSkills for Jobs 2015-2016 oще...

13 ное 2015

Промените в българското образование бяха обсъдени на Годишната конференция Образование 2015

#eskills посланиците Ивайло Калфин, Ева Паунова и Николай Денков, както и стейкхолдърите Samsung България и Уча.се участват в дискусиите oще...

09 ное 2015

Стартира новият образователен портал VIVA HISTORY

Видеоклипове представят увлекателно конкретни факти и личности от българската история oще...

05 ное 2015

Хакатонът Ruse Hack v 2.0 се провежда този уикенд в Русенския университет

И тази година Мусала Софт подкрепя надпреварата за ученици и студенти и предоставя ментор в състезанието oще...

04 ное 2015

Регистрацията за СофтУниада е активна

СофтУни ви предизвиква да покажете колко добри програмисти сте – 9-10 януари 2016г. oще...

02 ное 2015

Продължава регистрацията за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2015г.

Кампанията и церемонията по награждаването се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев oще...

28 окт 2015

Ученици с изявени възможности в точните науки могат да се включат в конкурса „Таланти на бъдещето“ до 2 ноември

Дарин Маджаров от Уча.се и Любомир Янчев, победител в категорията „Young Digital Talent” на „eSkills awards 2014” са част от журито oще...

23 окт 2015

Програмирането да бъде част от учебната програма в училище, предложиха участниците в националната конференция по е-образование

Ева Паунова, Анна-Мари Виламовска и Елена Маринова, eSkills посланици се включиха в първия панел „Визията за мащабно внедряване на ИКТ в българското образование“ oще...

22 окт 2015

Кандидатстването за 2 безплатни обучения на Vratsa Software School е отворено до 30 октомври

Курсовете са подходящи за напълно начинаещи работещи, безработни и гимназисти oще...

22 окт 2015

Приключи първото издание на Националното състезание за извличане на данни QUERYADA, 2015

БАИТ подкрепи #eSkills състезанието, което събра най-добрите ученици и студенти във Варна oще...

21 окт 2015

Нова онлайн платформа предоставя дигитално съдържание и подпомага интерактивното обучение в клас

SmartClassroom.bg е инициатива на Samsung България, която цели да подпомогне #eSkills уменията на учители и ученици oще...

20 окт 2015

Започна кандидатстването за новите #eSkills курсове на Hack Bulgaria

Заявка за участие можете да подавате до 1 ноември, като базовите познания по програмиране са задължително условие oще...

16 окт 2015

Безплатни тренинги за начинаещи в рамките на конференцията Java2Days 2015

Събитието, на което БАИТ е партньор, се провежда от 2-4 ноември, а регистрацията за участие е възможна до 20 октомври oще...

15 окт 2015

Проведе се първият тренинг на 15 трудови посредници от бюрата по труда в София в рамките на инициативата eSkills for Jobs

Предстоят обучения и на регионалните бюра по труда с цел популяризиране на многобройните възможности за обучение и кариерна реализация в ИКТ сектора oще...

12 окт 2015

Всички, които искат да се развиват в IT сектора, могат да посетят кариерния форум „Дни на кариерата” на 14 октомври

74 компании ще наемат служители и стажанти, които искат да се развиват в областта на информационните технологии, телекомуникациите или BPO сектора oще...

09 окт 2015

#eSkills посланикът Ева Паунова ви кани да се включите в Европейската седмица на програмирането – 10-18 октомври 2015 г.

Над 20 безплатни инициативи, свързани с програмирането, се провеждат в различни български градове oще...

08 окт 2015

Видео конкурсът за европейци с добри дигитални умения на инициативата eSkills for Jobs отваря нова категория Young Digital Talent

Всички младежи, желаещи да създадат своя собствена анимационна история, могат да се включат в състезанието до 31 октомври 2015 г. oще...

06 окт 2015

Президентът Росен Плевнелиев: За българите няма тайни в компютърните науки

Петима #eSkills посланици бяха част от журито и церемонията по връчването на наградите Джон Атанасов oще...

05 окт 2015

Безплатен #eSkills курс за млади художници започва този месец

Студентите от Националната художествена академия ще се включат в инициативата, насочена към подпомагане на младите хора в борбата с безработицата oще...

01 окт 2015

Започва регистрацията за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2015 г.

Кампанията и церемонията по награждаването се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев oще...

30 сеп 2015

Националният Център за безопасен интернет обучи в Шумен третия отряд „Киберскаут“

Предстои да бъдат подбрани и най-добрите #eSkills киберскаути от Плевен (5-6 октомври) и Търговище (12-13 октомври) oще...

28 сеп 2015

Отново стартира безплатен #eSkills курс за студенти от ТУ - Варна

Регистрацията за обучението по „Дизайн и разработка на мобилни приложения за Android” вече е активна oще...

25 сеп 2015

eSkills студенти от Технически университет - Варна с 4 проекта за дигитални технологии на “Европейска нощ на учените“

4 екипа от студенти, взели участие в безплатен курс по програмиране, ще представят свои проекти oще...

23 сеп 2015

Регистрацията на участници и ментори в националното състезание по извличане на данни QUERYADA продължава до 25 септември

БАИТ подкрепя #eSkills състезанието, което ще събере най-добрите ученици и студенти във Варна на 17 октомври oще...

16 сеп 2015

Стартира конкурс за "Study iT First" – стипендиантска програма на SAP Labs България в партньорство с Фондация "Работилница за граждански инициативи"

Инициативата е насочена към студенти първи курс в IT специалности, редовно обучение, държавна поръчка oще...

15 сеп 2015

Стартира регистрацията за Codeweek-Враца

Безплатното събитие, което е част от Европейската седмица на програмирането, ще се състои на 10 и 11 октомври oще...

11 сеп 2015

SAP Labs България подкрепя курс във ФМИ за учители по информатика и ИТ

eSkills oбучението е с продължителност една година, като за част от кандидатите ще бъде безплатно oще...

10 сеп 2015

Над 60% от българските ученици използват видео уроци и онлайн материали в обучението си

Проучването на образователния портал Ucha.se сред ученици и родители сочи, че математиката е най-трудният предмет на младежите у нас oще...

08 сеп 2015

eSkills посланикът Ева Паунова ви кани да се включите в конкурса EUhackathon 2015

Темата на състезанието е “Електронните умения: Да обучим обучаващите – Hack4Code (#H4C)”, а наградата за победителя е в размер на 5000 евро oще...

07 сеп 2015

СофтУни ще провежда безплатния курс по Основи на програмирането в 5 града

#eSkills лекциите в София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе стартират от октомври oще...

04 сеп 2015

Близо 70 души повече ще приеме 5-тият сезон на безплатното обучение ИТ таланти

Основателят на обучителната програма Доброслав Димитров е новият посланик на инициативата eSkills for Jobs 2015-2016 oще...

02 сеп 2015

MUFFIN Conference 2015 ще се проведе на 12 септември в УАСГ

Безплатното #eSkills събитие предвижда семинари по 15 полезни теми, свързани със софтуерна разработка и „меки“ умения oще...

31 авг 2015

Дигиталните умения стават все по-важни и необходими

Искате да развивате био земеделие? Да бъдете ресторантьор? Доктор? Водопроводчик? Художник? Таксиметров шофьор? Пол Мелър, директор "Комуникации" на DIGITALEUROPE, обяснява защо овладяването на... oще...

28 авг 2015

Трима #eSkills посланици – Анна-Мари Виламовска, Елена Маринова и Светлин Наков, ще вземат участие в националната аутсорсинг конференция

Бизнес форумът ще се проведе на 10 септември в Пловдив и е резултат от потенциала на града да се превърне в топ локация в България и Източна Европа за инвестиции в ИТ и аутсорсинг oще...

26 авг 2015

Участници от над 8 европейски държави ще се включат в конференцията “Бизнес на плажа”

БАИТ подкрепя #eSkills събитието, което се провежда във Варна от 4-ти до 6-ти септември 2015 г. oще...

18 авг 2015

SUPERлятна IT aкадемия се провежда в Девин от 1 до 8 септември

Регистрацията за ученици от 8 до 12 клас и учители от средното образование е отворена до 21 август включително oще...

13 авг 2015

Регистрацията за безплатната IT конференция HackConf е отворена

Събитието, организирано от Хак България, ще се състои на 19 и 20 септември в НДК oще...

07 авг 2015

Безплатното обучение IT Talents набира кадети за новия 5-ти сезон, който стартира през есента

Кандидатстването е активно от 1 август, като няма изисквания за възраст и образование на #eSkills кандидатите oще...

31 юли 2015

eSkills посланикът Ева Паунова ви кани да се включите в конкурса на Европейската комисия за уеб предприемачи „Европионери2015“

Кандидатстването в 3-те категории „Уеб предприемач“, „Млад уеб предприемач“ и „Жена уеб предприемач“ е отворено до 31 август 2015г. oще...

30 юли 2015

Безплатен #eSkills уъркшоп за жени, които имат интерес към програмирането

Можете да се регистрирате за Rails Girls Варна до 3 август включително oще...

27 юли 2015

Онлайн курс за учители „Развивайте е-умения в класната стая“

Обучението за усвояване и подобряване на #eSkills е безплатно и стартира на 14 септември oще...

24 юли 2015

Сезон 4 на IT Talents завърши с тържествена церемония

БАИТ поздрави най-добрите сред #eSkills кадетите, които получиха специални награди в присъствието на президента на Република България Росен Плевнелиев oще...

16 юли 2015

SoftUni призовава всички желаещи „Използвай лятото, за да се научиш на програмиране!“

Основателят на SoftUni Светлин Наков е новият посланик на инициативата eSkills for Jobs 2015-2016 oще...

13 юли 2015

Всички Бюра по труда в страната предоставят информация за ИKТ курсове в рамките на инициативата eSkills for Jobs 2015-2016

Партньорството между Агенцията по заетостта и проекта, чийто изпълнител за България е БАИТ, цели да намали безработицата сред младите хора, които не са завършили ИКТ специалности и насочи техния... oще...

07 юли 2015

Инициативата eSkills for Jobs обявява видео конкурс за европейци с добри дигитални умения

Желаещите могат да кандидатстват в следните категории - Digital Citizenship, Digital Entrepreneurship и Most Inspirational Career Campaigner, още две категории ще бъдат отворени по-късно - Young... oще...

02 юли 2015

Инвестициите за дигитално образование в България растат, сочи проучване на Samsung

61% от домакинствата са платили за достъп до образователно съдържание през последния месец, в сравнение с 46%, които са платили за игри или приложения за забавление oще...

01 юли 2015

България ще бъде домакин на уникално математическо състезание от 5 до 11 юли

Отборите в надпреварата разполагат с няколко месеца, за да предложат решение на задачите oще...

29 юни 2015

Балканската олимпиада по информатика се провежда от 29 юни до 3 юли в Русе

Състезателите ще премерят #eSkills знания в поредица от алгоритмични задачи. oще...

26 юни 2015

СофтУни Конф се провежда този уикенд в Боровец

Събитието включва близо 20 #eSkills семинари и лекции oще...

25 юни 2015

Над 2000 български ученици научиха детайли за професия софтуерен разработчик с помощта на SAP Labs България

65 доброволци от компанията са споделили опита си в гимназиите и училищата, където са получили средното си образование oще...

24 юни 2015

Първият хакатон за ученици HackTUES се провежда в София от 26 до 28 юни

В състезанието участват #eSkills ученици от Технологично училище Електронни системи (ТУЕС), които ще разработват софтуер за подобряване на учебния процес oще...

23 юни 2015

20 младежи повишиха дигиталните си #eSkills умения и възможностите за професионална реализация

Приключи безплатният курс „Програмиране с Java“ на Samsung, стейкхолдър на проекта eSkills for Jobs 2015-2016 oще...

22 юни 2015

Как да създадем впечатляваща автобиография (CV) съветват от "SAP Labs България"

Насоките са универсални и предсназначени за всички #eSkills кандидати, които търсят работа oще...

19 юни 2015

Ева Паунова: Електронните умения са в основата на новия икономически модел на Европа

Посланикът на eSkills for Jobs 2015-2016 взе участие в дискусия за влияението на новите цифрови технологии върху образованието oще...

18 юни 2015

Форумът „Аз, ученикът“ ще се проведе на 20 юни

Събитието представя постиженията на ученици от цяла България oще...

18 юни 2015

SAP CodeJam ще се проведе в София на 18 юни

Събитието е насочено към #eSkills студенти и е безплатно oще...

16 юни 2015

Обучението „ШколоSoft - как да стана програмист за 1 ден“ очаква #eSkills ученици на 16 юни

Събитието предвижда семинари и срещи с IT специалисти в 74 СОУ в София oще...

12 юни 2015

Две седмици безплатен достъп до детското приложение Kidamom

Видео платформата предлага забавни уроци по математика, образователни филмчета и популярни детски поредици oще...

10 юни 2015

Парафлоу Комуникейшънс обяви 10 стажантски позиции

Програмата е за #eSkills студенти от IT специалности, които могат да кандидатстват в срок до 20-ти юни oще...

09 юни 2015

Уча.се създаде специално предложение за своите #eSkills потребители

Учасетка съчетава традициите на образователната ни система и иновативните технологии за преподаване oще...

05 юни 2015

Хакатон за млади ИТ специалисти се провежда на 6 и 7 юни

В рамките на Code4Bulgaria ще се разработват приложения за мобилни телефони за докладване на нередности oще...

04 юни 2015
03 юни 2015

София е домакин на Европейския диалог за Интернет управление EuroDIG 2015

Над 500 участници са регистрирани за участие във форума oще...

02 юни 2015

Форум на кариерното развитие организира ФМИ

52 компании са заявили желание за среща с #eSkills студенти oще...

21 май 2015

Започва конкурсът за Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Републиката за 2015 г.

Тази година ще бъдат връчени отличия в 2 нови категории – „Първи стъпки в компютърните науки“ – за младежи във възрастовата група 12-22 г. и за проекти с голям обществен принос, отворена към... oще...

29 апр 2015

Оспорван етап на състезанието по програмиране за ученици - CodeIT

Шестият кръг се проведе в рамките на проекта „eSkills for Jobs 2015-2016”, чийто изпълнител за България е БАИТ oще...

25 мар 2015

С „Декларацията Рига” се постави началото на кампанията eSkills for Jobs в Европа

Извличането на ползи от дигиталната революция е идентифицирано от председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер като основен приоритет и средство за прекратяване на икономическия спад в Европа oще...

25 мар 2015

eSkills for Jobs: Комуникационна и информационна кампания за повишаване на осведомеността

Кампанията се координира от DIGITALEUROPE и European Schoolnet заедно със стотици национални и общоевропейски партньори, а изпълнител за България е БАИТ oще...

» Всички публикации

eskills for jobs 2016

Минали събития

» Всички минали събития

Галерия

Kонференция „Дигиталните технологии – инструмент за развитие на е-образованието“, 13.10.2016г.

Пресечната точка между образованието и пазара на труда беше обсъдена в откриващата сесия на конференцията ,,Дигиталните технологии – инструмент за развитие на е-образованиет''.Събитието се проведе в София на 13.10.2016г.Конференцията се организира от ICT Media съвместно с БАИТ в рамките на проекта eSkills for Jobs с подкрепата на Представителството на ЕК в България и със съдействието на Министерство на образованието и науката (МОН).Весела Калъчева, координатор на инициативата eSkills for Jobs за България и изпълнителен директор на БАИТ, Нели Йоловска, управител на ICT Media и  Д-р Анна-Мари Виламовска, секретар на президента на РБългария за иновационна и здравна политика и посланик.

» Всички албуми

Намерете ни в

Изпълнител за България

Стейкхолдъри на кампанията

Join eSkills for Jobs