123 |
 
eSkills for Jobs 2015-2016
01 мар 2016
   

13 евтини или безплатни онлайн курса, които ще ви помогнат да подобрите дигиталните си умения

2092 прочитания

Живеем в дигитален свят. Само погледнете къде четете тази статия точно сега - без този телефон, таблет или лаптоп пред вас, никога няма да стигнете до това съдържание, посочва сайтът mashable.com в своя статия.

Естествено, има и хора, които предпочитат да се придържат към традициите, като например, да четат от истинска книга, а не от таблет, или пък да говорят с човек на живо вместо през социалните мрежи. Но все пак трябва да се приспособяваме и към новостите и промените в живота, защото те ни правят по-продуктивни и ефективни във всяка дейност.

Изброените по-долу умения могат да бъдат доста полезни, така че опитайте да ги придобиете в свободното си време. Ако не друго, разбирайки това, което другите екипи в компанията вършат, ще ви помогне да общувате по-лесно с тях, когато работите заедно по проекти.

Най-добрият начин да научите нещо в днешно време? Онлайн курсове - те са евтини или напълно безплатни, освен това можете да се обучавате по всяко време, навсякъде.

За да започнете, сайтът е подбрал 13 курса за насърчаване и подобрение на дигиталните ви знания, които можете да започнете още днес (и дори да обогатите автобиографията си с нови умения).

1.Маркетинг в социалните медии - Facebook и Twitter

Вероятно пишете " Отлично ниво на владеене на Facebook и Twitter" в автобиографията си – що се отнася до публикуване на снимки на вас и вашите приятели или туитване за най-новите ви приключения, но знаете ли наистина как да използвате тези платформи в професионален смисъл? Запознайте се с ръководството за създаване на ценно и атрактивно онлайн присъствие, от което ще се възползват както кариерата ви, както и личният ви профил.
Цена: Безплатно с пробен срок или $ 19,99 на месец за неограничено членство
Дължина: 1 час, 26 минути / 9 лекции

2.Уроци за начинаещи - Adobe Photoshop

Също както при социалните медии, редактирането на снимки е една от тези умения много хора твърдят, че имат, но наистина не знаят как да прилагат нищо повече от основните команди. За щастие, Adobe предлага безплатен курс на всичко, което трябва да знаете за тази популярна програма. Ако не друго, можете да направите своята снимка в LinkedIn перфектна.
Цена: Безплатно
Дължина: 13 часа, 31 минути / 26 лекции

3.Обучение - Final Cut Pro X 10.2

Ако фирмата ви не прави нищо с видео съдържание, може да е във ваша полза, за да се научите как се прави. Този курс ще ви преведе през киното от начало до край, от редактиране и изпипване на филмчето ви, за да добавите аудио и други ефекти, до качване и споделяне на вашето творение с другите.

Цена: Безплатно с пробен или $ 19,99 на месец за неограничено членство

Дължина: 8 часа, 31 минути / 14 лекции

4.WordPress за начинаещи

За всички, които някога са искали да започнат свой собствен уеб сайт или блог на страната, това е вашият шанс. Този курс ще ви научи на всички основи на WordPress, обща платформа за начинаещи в уебсайтовете - и чудесен начин да рекламирате вашите хобита: от изработването на различни неща до писането на поезия.
Цена: Безплатно
Дължина: 2 часа / 19 лекции

5.Програмиране за всички (започнете с Python)

Винаги сте искали да се научите как да програмирате, но никога не сте имали достатъчно време или някой, който да ви научи? Този прост Python курс обхваща всички базови неща и осигурява всички основни материали, за да се заемете на по-късен етап с по-сложните езици за програмиране, като Java или C ++ - независимо дали в работата ви или просто за забавление.
Цена: Безплатно (без сертифициране)
Дължина: 2-4 часа на седмица

6.Въведение в HTML и CSS

Aко HTML и CSS са по-подходящи за вас, или ако искате да създадете своя собствена дигитална платформа, този курс е чудесен да усвоите всички базови неща и да поемете по пътя към превръщането ви във front-end разработчик.
Цена: Безплатно
Дължина: 6 часа седмично / 3 урока

7.SEO за начинаещи

Дори и да не се нуждаете от SEO за настоящата си работа, това е голямо умение, което ще ви помогне да разберете по-добре как работи интернет. Това е така, защото SEO всъщност изработва резултатите, които виждате в Google търсенето. В този курс ще научите какво представлява оптимизацията на уеб сайтове, как да определяте ключовите думи и как сайтове се конкурират помежду си за най-голяма видимост.
Цена: $ 47
Дължина: 1 час / 11 лекции

8.Всичко за Google Analytics за начинаещи

Подобно на SEO, Google Analytics е един голям ресурс за проследяване на трафика към всеки сайт. Този курс ще ви покаже различните аспекти на програмата и как да анализирате данните, които виждате. С тази информация, вие ще бъдете в състояние да установите модели на поведение, които ще ви дадат представа какво искате клиентите и как да продължите да следвате тази тенденция.
Цена: Безплатно
Дължина: 3.5 часа / 20 лекции

9.Курс на обучение за LinkedIn

Увеличете вашата професионална мрежа и популяризирайте личния си профил чрез изучаване на тънкостите на LinkedIn в този курс. За по-малко от два часа, ще разберете как ефективно да се свържете с други хора, да изпращате съобщения, да се присъедините към групи със сходни интереси, да споделяте съдържание, както и как да правите всичко това през телефона си.
Цена: Безплатно
Дължина: 1 час, 51 минути / 26 урока

10.Обучение за Outlook 2016

Да следите всичките си пощенски кутии е трудно, особено ако не знаете как правилно да използвате Outlook. С този курс ще научите как да запазвате и организирате имейлите си, как да създавате срещи с други хора, и дори как да се използвате Outlook за изпълнение на задачи и водене на записки.
Цена: Безплатно с пробен срок или $ 19,99 на месец за неограничено членство
Дължина: 2 часа, 49 минути / 9 лекции

11.Основи на Google Docs

Знаете ли, че има толкова много функционалности на Google Диск, които вероятно никога не сте използвали и които биха могли драстично да увеличат производителността и ефективността ви? Не просто да знаете как да го използвате – станете експерт за това как да създавате, редактирате и споделяте документи, таблици, презентации и др.
Цена: Безплатно
Дължина: 1 час

12.Търсене за напреднали с Google - търсете в интернет като професионалист

Ако не успявате мога да намерите в Google нещата, които търсите, независимо с какви ключови думи опитвате, този курс е точно за вас. Той ще ви научи как да се възползвате от търсачката и ще ви покаже всички съвети и трикове, за да получавате най-много резултати.
Цена: Безплатно
Дължина: 1 час / 9 лекции

13.Писане за уеб

Умението да се пише добре е важно за почти всичко, но замисляли ли сте, че писането на текстове за интернет изисква дори повече мисъл и енергия? Защото в днешно време търсим бързи отговори в мрежата и социалните медии. Онлайн съдържанието трябва едновременно да бъде кратко, ангажиращо, полезно, приложимо и да се намира лесно. Този курс ще е в помощ почти на всеки - от журналисти до технически писатели, от разработчиците до вдъхновени блогъри – да създава съдържание, което наистина се занимава.
Цена: Безплатно
Дължина: 4 лекции

ICON ICON


20 дек 2016

Основателите на Telerik поемат бъдещото развитие на „Академията на Телерик”

Progress отделя „Академията на Телерик” от компанията; Светозар Георгиев, Бойко Яръмов, Васил Терзиев и Христо Косев ще я развиват като независим проект oще...

05 дек 2016

eSkills for Jobs България сред 16-те финалисти на конкурса на Европейската комисия European Digital Skills Awards

Партньорството с Агенция по заетостта беше отличено сред най-добрите проекти в Европа сред 258 подадени кандидатури oще...

05 дек 2016

СофтУни започва безплатно обучение по програмиране в 28 града от януари 2017г.

Записването на желаещи е отворено до 5 януари следващата година на сайта oще...

30 ное 2016

Предстои 8-то издание на хакатона HackFMI

Крайният срок за регистрация в състезанието, което се организира от #eSkills стейкхолдъра Hack Bulgaria, e 14 декември oще...

29 ное 2016

Състезание по програмиране CODE4Varna се провежда във Варна на 3 и 4 декември

Надпреварите от поредицата CODE4TECH се организират от Startup Factory, стейкхолдър на инициативата eSkills for Jobs oще...

24 ное 2016

„Академията на Телерик“ организира първия в България безплатен курс по Angular 2

Регистрацията за обучението, което ще се проведе онлайн, е отворена до 7 декември oще...

24 ное 2016

Иновативна услуга осигурява равен достъп до образование и променя живота на ученици и студенти с увреден слух

Фондация „Заслушай се“ с подкрепата на Samsung България, стейкхолдър на eSkills for Jobs стартира пилотен проект за трансформиране на говор към текст oще...

23 ное 2016

Google предоставя 10 000 стипендии за Android програмисти от Европа

Кандидатстването е отворено до 18 декември, като програмата е достъпна както за начинаещи, така и за разработчици с опит oще...

22 ное 2016

12 първокурсници от ИТ специалности ще бъдат подкрепени във второто издание на “Study iT First“

Стипендиантската програма на SAP Labs България, #eSkills стейкхолдър, е в партньорство с Фондация "Работилница за граждански инициативи" oще...

21 ное 2016

Състезание по програмиране за студенти ще се състои на 26 ноември във Варна

Събитието се организира от Висше училище по мениджмънт и се подкрепя от ИТ компании, сред които и Мусала Софт, стейкхолдър на eSkills for Jobs oще...

18 ное 2016

Уебинар „Безопасно в мрежата –използване на социалните медии с осъзнаване на дигиталната среда“

Безплатното онлайн събитие ще се проведе на 29 ноември и се организира отевропейската инициатива eSkills for Jobs oще...

15 ное 2016

Детският базар на професиите ще срещне деца с над 25 специалисти в различни сфери

Събитието ще се състои на 25 и 26 ноември и се организира от Българска мрежа на Глобалния договор на ООН, #eSkills стейкхолдър oще...

11 ное 2016

Стартира второ издание на безплатното обучение по „Основи на програмирането“ за ученици

Курсът се провежда по инициатива на #eSkills стейкхолдърите СофтУни и Microsoft България и е подходящо за ученици 7-12 клас oще...

09 ное 2016

„Детската академия на Телерик“ обявява допълнителенприем в школата си в София

Близо 1000 деца в цялата страна учат безплатно програмиране в школите на Progress oще...

08 ное 2016

VIVACOM подкрепя иновативната образователна платформа daskal.eu

Телекомът е сред стейкхолдърите на инициативата eSkills for Jobs oще...

04 ное 2016

Готов е първият мониторингов доклад на Образование България 2030

Ежегодното проследяване на развитието на образованието в страната дава отговор на въпроса "Готови ли сме за бъдещето?" oще...

02 ное 2016

Започва регистрацията за „Мениджър за един ден”

Инициативата се организира от на JA България, стейкхолдър на eSkills for Jobs oще...

02 ное 2016

Стартира "Учител-будител в дигиталната епоха 2016"

Кампанията се организира от Националния център за безопасен интернет, стейкхолдър на eSkills for Jobs oще...

31 окт 2016

Третото издание на Виртуални дни на кариерата ще се състои на 9 ноември

Кариерното събитие се организира от JobTiger, стейкхолдър на #eSkills for Jobs и се провежда изцяло онлайн oще...

28 окт 2016

Регистрацията за СофтУниада 2017 вече е активна

#eSkills стейкхолдърт СофтУни ви предизвиква да покажете колко добри програмисти сте – 7-8 януари 2017г. oще...

25 окт 2016

Конференция Образование 2016 се провежда на 28 и 29 октомври в София

В събитието ще се включат българският еврокомисар Кристалина Георгиева, министърът на образованието и науката Меглена Кунева, както и #eSkills посланиците Ева Паунова и Анна-Мари Виламовска oще...

24 окт 2016

Българският победител в конкурса на eSkills for Jobs Мая Лекова: Удовлетворена съм от живота и работата си в България.

Предстои прототипът, с който спечели конкурса, да бъде разработен като мобилно приложение, достъпно за всеки смартфон oще...

21 окт 2016

HackBlagoevgrad ще се проведе в кампуса на Американския университет в България в периода 14-20 ноември 2016 г.

Събитието, което включва презентации, уъркшопи и хакатон, се организира от The Hub AUBG, стейкхолдър на #eSkills for Jobs oще...

21 окт 2016

HackConf 2016 събра над 1500 посетители през изминалия уикенд

Второто издание на конференцията се проведе на 15-16 октомври oще...

20 окт 2016

Още двама победители на Наградите на БАИТ за 2015 г. посетиха Европарламента в Брюксел по покана на Ева Паунова

5-тото издание на конкурса се проведе в рамките на инициативата eSkills for Jobs, чиито посланик е и евродепутатът Ева Паунова oще...

19 окт 2016

Информационните кампании на Европейската комисия са довели до повишаване на броя наети служители с дигитални умения

Заключителната конференция на инициативата eSkills for Jobs се състоя на 17-18 октомври в Братислава под патронажа на Президента на Република Словакия, Андрей Киска. oще...

18 окт 2016

България има победител в конкурса на eSkills for Jobs за трета поредна година

Мая Лекова получи наградата си за категорията Innovative App developer на заключителната конференция на инициативата в Словакия oще...

17 окт 2016

Започна новият сезон на конкурса по програмиране CodeIT 2016/2017

Състезанието се организира от Мусала Софт, стейкхолдър на инициативата #eSkills for Jobs oще...

14 окт 2016

Европейската седмица на програмирането се провежда в периода 15-23 октомври 2016г.

Стейкхолдърите на #eSkills for Jobs са активни с разнообразни инициативи, като общо в България са предвидени над 40 безплатни семинари по различни ИТ теми oще...

13 окт 2016

Пресечната точка между образованието и пазара на труда беше обсъдена на конференцията „Дигиталните технологии – инструмент за развитие на е-образованието“

Събитието се организира от ICT Media съвместно с БАИТ в рамките на проекта eSkills for Jobs 2016 с подкрепата на Представителството на Европейската комисия в България и със съдействието на... oще...

12 окт 2016

Класацията ТОП ИКТ Работодател на 2016 г. отличи най-добрите компании в сектора

Ежегодното изследване на удовлетвореността на служителите в ИКТ сферата е инициатива на ICT Media и JobTiger и се организира и със съдействието на БАИТ oще...

10 окт 2016

Ученици повишават с 20% знанията си по математика само за 10 дни с уникален нов образователен метод

Индивидуалната учебна игра е разработена от #eSkills стейкхолдъра Уча.се, разработена съвместно с УНИЦЕФ oще...

07 окт 2016

Състезание по програмиране CODE4Tarnovo се провежда във Велико Търново на 22 и 23 октомври

Патрон на надпреварата, която се организира от Startup Factory, стейкхолдър на инициативата eSkills for Jobs, е евродепутатът и #eSkills посланик Ева Паунова oще...

05 окт 2016

Трима млади учени са носителите на тазгодишната награда "Джон Атанасов"

Най-голямата българска образователна платформа с видео уроци и упражнения и #eSkills стейкхолдър Ucha.se с грамота на президента за проект с висок обществен принос oще...

03 окт 2016

Възможност за активни ученици да кандидатстват в Наградите на БАИТ за 2016 г.

Регистрацията за конкурса е отворена – тази година има 2 нови категории и променени правила за Специалната награда в конкурса тази година oще...

28 сеп 2016

Над 80 компании ще се включат в „Дни на кариерата“ 2016 в секторите IT, телекомуникации и BPO

Събитието се провежда на 13 октомври (София) и 14 октомври (Пловдив) и се организира от eSkills стейкхолдъра JobTiger oще...

27 сеп 2016

Есенните курсове Programming 101 стартират за 5-ти пореден сезон

Двете обучения по програмиране се провеждат от HackBulgaria, като крайният срок за кандидатстване е 1 октомври oще...

27 сеп 2016

Над 3900 действащи специалности има към момента във висшите училища в България

Това сочи анализ на Data Science Society, стейкхолдър на инициативата eSkills for Jobs oще...

26 сеп 2016

Безплатен курс „Начална работа с Ubuntu“ ще се провежда в Русе от 13 октомври

Обучението се организира от Startup Factory, стейкхолдър на eSkills for Jobs oще...

26 сеп 2016

Записването за безплатен курс Drupal 8 Site Building в СофтУни е отворено до 2 октомври

Курсът е подходящ както за програмисти, маркетинг специалисти и журналисти, така и за напълно начинаещи без опит в програмирането. oще...

21 сеп 2016

Учители могат дапокажат дигитaлна грамотност в конкурс за най-добър публичен курс на онлайн платформата SmartClassroom.bg

Инициативата се реализира от Junior Achievement България и Samsung България, стейкхолдъри на eSkills for Jobs oще...

20 сеп 2016

Безплатен курс „Основи на програмирането за ученици“ стартира на 15 октомври

Обучението се провежда по инициатива на СофтУни и Microsoft България, #eSkills стейкхолдъри и е подходящо за ученици 7-12 клас oще...

19 сеп 2016

Стартира второто издание на “ Study iT First”, което ще подкрепи още 10 първокурсници

Стипендиантската програма на SAP Labs България, #eSkills стейкхолдър в партньорство с Фондация "Работилница за граждански инициативи" oще...

16 сеп 2016

Интелигентните градове – 6 съществени технологии

Интелигентните градове са свързани градове, които работят заедно с всичко - от датчици от Интернет на нещата до събиране на отворени данни и интелигентни улични лампи, за да предоставят по-добри... oще...

15 сеп 2016

Progress обяви прием за новия сезон на „Детската академия на Телерик“

Безплатното обучение по програмиране в 11 български града е насочено към деца от 4-ти до 6-ти клас oще...

09 сеп 2016

Изкуственият интелект се възприема бързо от компаниите, сочи проучване

До 2018 г.62% от предприятията ще използват технологии, базирани на изкуствения интелект oще...

08 сеп 2016

Дори фермите за пилета се дигитализират

Блогът на SAP разкрива интересни сфери на приложение на продуктите на компанията oще...

07 сеп 2016

Progress стартира приема за новия сезон на „Софтуерната академия на Телерик“

Срокът за кандидатстване за 12-месечното обучение за софтуерни инженери е до 25 септември 2016г. oще...

29 авг 2016

Технологични иновации и soft skills ви очакват на MUFFIN Conference 2016

Събитието ще се проведе на 8 октомври и се организира от Мусала Софт, стейкхолдър на инициативата eSkills for Jobs oще...

26 авг 2016

Семинар “Какво да правя с живота си в дигиталната ера” се провежда в Русе

Събитието ще се състои на 3 и 4 септември и се организира от Startup Factory, стейкхолдър на eSkills for Jobs oще...

22 авг 2016

Безплатен курс за учители „Облачни технологии в образованието“ стартира на 29 август

Първите 100 записали се ще получат и безплатен достъп до всички курсове от виртуалното училище на Teacher.bg в IT.Kabinata, #eSkills стейкхолдъри oще...

19 авг 2016

Още след първия месец на курса BuildingWithCoding знаех, че искам да дам всичко от себе си, за да стана част от IT света

Строителният инженер Здравка Джалева намира в програмирането все по-голямо удоволствие като част от екипа на Мусала Софт oще...

17 авг 2016

21 добавени професии в обновената версия на MyTomorrow

Приложението за кариерно ориентиране е част от дългосрочна кампания на Samsung, в партньорство с JobTiger, стейкхолдъри на #eSkills for Jobs oще...

15 авг 2016

Седмица остава до крайния срок за кандидатстване за Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Републиката за 2016 г.

Председател на журито е Анна-Мари Виламовска, сред членовете са Елена Маринова, Светлин Наков и Гергана Паси, посланици на eSkills for Jobs oще...

12 авг 2016

Българи създават мобилна платформа за IQ игри

Приложението тренира мозъка и подобрява аналитичните и когнитивни умения на играчите oще...

10 авг 2016

Умеете ли да работите в дигиталния свят?

11 търсени технически умения, които трябва да съдържа автобиографията Ви според Forbes oще...

08 авг 2016

Все повече млади европейци са част от дигиталното поколение

Проверете къде сте Вие чрез инструмента Young Europeans, предоставен от Евростат oще...

05 авг 2016

И през август безплатен курс по програмиране за начинаещи

Кандидатстването за обучението, провеждано от #eSkills стейкхолдъра СофтУни е отворено до 18 август oще...

03 авг 2016

До 31 август се удължава срокът за участие в конкурса на eSkills for Jobs за 2016г.

Желаещите могат да кандидатстват в категориите Young digital talent и Innovative App developer oще...

29 юли 2016

Предстои второ издание на конференцията HackConf на 15 и 16 октомври 2016г.

Събитието, което е безплатно за всички посетители се организира от Hack Bulgaria, стейкхолдър на инициативата eSkills for Jobs oще...

27 юли 2016

ТУ-София стартира нова магистърска програма „Вградени системи на управление“

Сроковете за кандидатстване за завършили бакалаври с инженерна насоченост са между 1 и 30 септември oще...

25 юли 2016

Остават 7 дни за участие в конкурса на eSkills for Jobs за 2016г.

Желаещите могат да кандидатстват в категориите Young digital talent и Innovative App developer oще...

22 юли 2016

Първият летен лагер за програмисти SoftUni Camp се провежда от 14 до 21 август в Хисаря

Събитието, което се организира от #eSkills стейкхолдъра СофтУни е подходящо и за начинаеши, и за напреднали oще...

20 юли 2016

Община Бургас организира Лятна IT Академия за ученици и студенти

Безплатното #eSkills обучение предлага възможност за развитие в сферата на информационните технологии oще...

18 юли 2016

Националният център за безопасен интернет ще изнесе уъркшоп за дигитални права на най-голямата конференция за детско участие

Българският Център за безопасен интернет е сред стейкхолдърите на инициативата eSkills for Jobs oще...

13 юли 2016

Отворено е записването за уъркшоп за сглобяване и управление на дрони

Работилницата се организира от #eSkills стейкхолдъра Startup Factory oще...

11 юли 2016

Евродепутатът и #eSkills посланик Ева Паунова: Да дадем на младите уменията да правят иновации и да водят Европа в 21-ви век

Европейската икономика все още се бори да се справи с глобалната дигиталната революция. Крайно време е да се уверим, че младите хора са снабдени с подходящи умения и достигат пълния си потенциал на... oще...

08 юли 2016

До 11 юли можете да се запишете за курса Основи на компютърните мрежи и сигурност

Oбучението се провежда от СофтУни, стейкхолдър на инициативата eSkills for Jobs oще...

06 юли 2016

Уникредит дава 50 000 евро награда в състезание за иновативни мобилни приложения

За пръв път надпреварата е отворена за всички европейци, като се кандидатства онлайн до 13 юли oще...

04 юли 2016

Отворено е кандидатстването за безплатната школа по програмиране за ученици от 9ти до 12ти клас SAP GeekyCamp

SAP Labs България, eSkills стейкхолдър провежда инициативата за трета поредна година oще...

30 юни 2016

Остава 1 месец до крайния срок за участие във видео конкурса eSkills for Jobs за 2016г.

Можете да се включите в надпреварата за Young digital talent и Innovative App developer oще...

28 юни 2016

Безплатен курс по роботика за начинаещи започва във Враца

Обучението се организира от #eSkills стейкхолдъра Враца Софтуер и Леонардо Роботикс oще...

27 юни 2016

Стартира националната кампания „Научи ме да умея“

Инициативата се организира от евродепутатът и #eSkills посланик Ева Паунова и „Образование България 2030“, стейкхолдър на #eSkills for Jobs oще...

24 юни 2016

Отворено е кандидатстването за ”Лятна школа по информатика и облачни технологии“ за ученици

Обучението, за което има и 10 стипендии за най-мотивирани кандидати, ще се провежда от 29 август до 3 септември oще...

23 юни 2016

Курс по Основи на ERP ще стартира юли месец в София

Обучението се провежда в СофтУни, съвместно с ERP Academy, #eSkills стейкхолдъри oще...

22 юни 2016

Отворено е записването за безплатен курс по 3D моделиране в Русе

Това е първото обучение по проекта „Работилница за дигитални умения“ на Startup Factory, стейкхолдър на eSkills for Jobs oще...

16 юни 2016

„Софтуерната академия на Телерик“ стартира за пръв път предварителен прием за следващия сезон

Всички желаещи да се включат в инициативата през есента могат да кандидатстват до 7 юли 2016 г. oще...

15 юни 2016

Състезание по програмиране CODE4Haskovo се провежда в Хасково на 23 и 24 юни

Събитието се организира от Startup Factory и Junior Achievement България съвместно с община Хасково, като патрон на събитието е #eSkills посалникът Ева Паунова oще...

14 юни 2016

Фестивал "Роботика за България" ще се състои в събота, 18 юни

Събитието се организира от SAP Labs България, стейкхолдър на eSkills for Jobs в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ oще...

13 юни 2016

Интересни и полезни идеи спечелиха първия Sofia Municipality Innovation Hackathon

Събитието беше организирано от Innovation Starter, стейкхолдър на инициативата #eSkills for Jobs, съвместно със Столична община и Нов български университет oще...

10 юни 2016

Виртуални дни на кариерата се провежда на 22 юни от 11 до 16.00ч.

Единственият в България изцяло онлайн кариерен форум се организира от JobTiger, стейкхолдър на #eSkills for Jobs oще...

09 юни 2016

Кандидатстването за безплатното обучение VMware Talent Boost е отворено

Можете да заявите своя интерес към курса до 20 юни 2016г. oще...

06 юни 2016

Известни са финалистите в конкурса по програмиране CodeIT 2016

БАИТ награди победителя в класирането за младежи CodeIT Junior 2016 на състезанието, организирано от Мусала Софт oще...

03 юни 2016

Облакът, стрийминг и „Интернет на нещата“ са най-честно бърканите технологични термини, сочи проучване на Samsung за Европа

61% от българите използват технологиите по-често в сравнение с преди 2 години, но 67% признават, че се преструват, че знаят повече за най-новите технологични термини oще...

02 юни 2016

Инициативата „Бъди ИТ консултант за един ден“ очаква ученици и студенти на 7 юни

Събитието е съвместна инициатива между ERP Academy и Висше училище по застраховане и финанси oще...

01 юни 2016

ИТ Таланти не просто повлия на кариерата ми, те я създадоха

Петя Капчина с ново професионално развитие с помощта на eSkills for Jobs oще...

31 май 2016

eSkills 2016 European Video Competition ви дава възможност да научите Swift – забавен език за програмиране

Остават 2 месеца до крайния срок за подаване на кандидатури и проекти 31 юли 2016г. oще...

30 май 2016

eSkills for Jobs и България влязоха в предаване на Евронюз

Весела Калъчева, изпълнителен директор на БАИТ и национален координатор на eSkills for Jobs разказва детайли за мащаба на инициативата oще...

27 май 2016

Форум на кариерното развитие във ФМИ към СУ ще се проведе на 1 и 2 юни

Близо 50 IT компании ще се включат в събитието, за да се срещнат с #eSkills студенти oще...

25 май 2016

1800 учители бяха обучени за създаване на дигитални уроци със Smartclassroom.bg

Платформата е проект на Samsung България и се изпълнява съвместно с Джуниър Ачийвмънт България, стейкхолдъри на #eSkills for Jobs oще...

20 май 2016

7-то издание на HackFМI - Hack For Start ще се проведе в периода 27-29 май 2016г.

#eSkills хакатонът ще бъде интердисциплинарен и е отворен за хора с различни профили oще...

19 май 2016

Състезание за програмиране Code4Ruse се провежда в Русе в периода 27-29 май

Надпреварата се организира от Startup Factory, стейкхолдър на инициативата eSkills for Jobs oще...

18 май 2016

Сезон 5 на ИТ Таланти приключи – от 89 успешно завършили програмисти над 60 вече работят

Безплатният тренировъчен лагер ИТ Таланти е сред стейкхолдърите на eSkills for Jobs oще...

18 май 2016

Младежи ще мерят сили на ИТ олимпиада в Пловдив на 27 май

Събитието се организира от JobTiger, стейкхолдър на инициативата eSkills for Jobs oще...

17 май 2016

Първият Ден на ИКТ кариерата срещна младежи с интерес към ИТ с водещи компании от сектора

БАИТ е съорганизатор на #eSkills събитието, което се проведе по инициатива на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията oще...

16 май 2016

Hack Tech Challenge връчи своите отличия за иновативен софтуер за 2016 г.

Първият национален виртуален хакатон за .NET програмисти беше организиран от Кoнтракс, стейкхолдър на инициативата #eSkills for Jobs 2015-2016 oще...

12 май 2016

Започва конкурсът за Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Републиката за 2016 г.

Председател на журито е Анна-Мари Виламовска, а сред членовете са Елена Маринова, Светлин Наков и Гергана Паси, посланици на eSkills for Jobs oще...

11 май 2016

Заповядайте на Ден на ИКТ кариерата и разберете какво е да работиш в ИТ компания

БАИТ е съорганизатор на #eSkills събитието, което се провежда по инициатива на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията oще...

10 май 2016

Повече жени в ИКТ сектора?

Момичетата дават насоки как компаниите да общуват по-добре с тях oще...

09 май 2016

Записването за първия курс по WordPress на Hack Bulgaria е отворено

Обучението цели да подпомогне непрограмисти в реализирането на уеб идеите им oще...

05 май 2016

Безплатен семинар по бизнес софтуер ще се проведе в Пловдив на 10 май

Темата на събитието, организирано от #eSkills стейкхолдъра ERP.BG, са ERP, BI и CRM системите oще...

04 май 2016

Кандидатстването за безплатен курс „Основи на програмирането“ във Враца е до 6 май

Обучението се организира от #eSkills стейкхолдърите Враца Софтуер и СофтУни oще...

03 май 2016

БАИТ за поредна година подкрепи Националния конкурс „Млади таланти“

Победителите в надпреварата на МОН станаха известни на 28 април 2016г. oще...

28 апр 2016

Регистрацията за хакатона „SoftUni Tech Fest: Технологии в образованието“ е отворена до 25 май 2016г.

Събитието, което се организира от #eSkills стейкхолдъра СофтУни, ще се проведе на 4 и 5 юни и ще определи победители в 3 категории oще...

25 апр 2016

Студенти предлагат иновативни проекти за развитието на София

Регистрацията за 24-часовия хакатон е отворена от 25 април до 30 май на сайта на Innovation Starter, стейкхолдър на инициативата #eSkills for Jobs oще...

22 апр 2016

Първата магистратура по бизнес софтуер в България отново приема студенти

ERP Academy стартира предварителен прием за „Бизнес анализ и ERP решения“ oще...

21 апр 2016

Станете част от специализираната конференция Be IT Conference

Третото издание на събитието, което се организира от JobTiger, стейкхолдър на #eSkills for Jobs, ще се състои на 28 май 2016 г. oще...

20 апр 2016

Отворени врати в столичното Технологично училище Електронни системи (ТУЕС) на 23 април 2016 г.

Ученици и преподаватели от училището за програмисти и компютърни специалисти ще представят постиженията си по роботика, програмиране, вградени микрокомпютърни системи oще...

19 апр 2016

Интересни и разнообразни проекти се родиха на първия хакатон в северозападна България

14 отбора с общо 52 участника се включиха в #eSkills събитието на Враца Софтуер oще...

18 апр 2016

Ден на ИКТ кариерата ще се състои на 17 май 2016г.

Събитието се организира от #eSkills стейкхолдъра Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията в партньорство с ИКТ бранша oще...

15 апр 2016

СофтУни с нов учебен план за студентите си

Програмата предвижда специализация в 4 направления, като всеки усвоил 70% от материала ще може да започне работа в компания-партньор oще...

14 апр 2016

ВСУ „Черноризец Храбър“ представя образователната платформа SmartFuture на 15 април

Учебното заведение, което е сред стейкхолдърите на eSkills for Jobs, отбелязва 25 години от създаването си oще...

12 апр 2016

Стартира видео конкурсът на инициативата eSkills for Jobs за 2016г.

Желаещите могат да участват в следните категории - Young digital talent, Innovative App developer и Outstanding digital skills developer oще...

11 апр 2016

Посланички на #eSkills for Jobs ще се включат в DigiGirlz - Възможности в IT сектора за всяка жена

4 вдъхновяващи дамски истории от ИТ сектора ще бъдат представени в събитието на Майкрософт България, стейкхолдър на инициативата oще...

08 апр 2016

Събитието BuildingWithCoding ще се проведе на 14 април в УАСГ

Безплатната инициатива се организира от Мусала Софт, стейкхолдър на #eSkills for Jobs oще...

07 апр 2016

Посланици на eSkills for Jobs ще се включат във Cloud Forum Bulgaria 2016

БАИТ е сред партньорите на събитието, което се провежда на 14 април oще...

05 апр 2016

Безплатна Академия по дигитален дизайн се провежда в Хасково

#eSkills обучението се организира от Център за професионално обучение КОМП, стейкхолдър на инициативата oще...

04 апр 2016

Онлайн курсът за учители „Развивайте е-умения в класната стая“ започва на 4 април

Все още можете да се запишете в безплатното eSkills обучение, което се провежда на английски език oще...

31 мар 2016

Враца Софтуер организира първия хакатон на Северозапада от 15 до 17 април

Регистрацията за HackVratsa, което ще обхване надпревара в 4 категории, вече е отворена oще...

30 мар 2016

ERP Academy с безплатна лекция на тема: "Запознаване с ERP, BI и CRM"

В събитието на 31 март ще се включи и посланикът на eSkills Светлин Наков oще...

29 мар 2016

„Академията на Телерик“ стартира безплатни онлайн курсове по C# и HTML за начинаещи

Участниците, които преминат успешно всички онлайн обучения в програмата, могат да получат сертификат oще...

28 мар 2016

Завърши BEST Engineering Week 2016

eSkills for Jobs e сред партньорите на кариерното събитие, организирано от студентската организация BEST Sofia oще...

25 мар 2016

Близо 200 ученици се включиха във форума „Млади посланици на технологиите и иновациите“

Весела Калъчева представи каталога за ИКТ обучения на събитието, организирано от eSkills стейкхолдърите Майкрософт България и Innovation Starter oще...

23 мар 2016

Над 1000 учители от 20 области преминаха обучение за работа със Smartclassroom.bg

Платформата е проект на Samsung България и се изпълнява съвместно с Джуниър Ачийвмънт България oще...

22 мар 2016

MUFFIN Conference ще се проведе на 26 март в Русе

Безплатното #eSkills събитие предвижда семинари по 3 актуални теми, свързани с технологиите и Soft Skills oще...

21 мар 2016

До 28 март е отворено записването за курса QA Fundamentals

Безплатното обучение се провежда от СофтУни, стейкхолдър на инициативата eSkills for Jobs 2015-2016 oще...

15 мар 2016

15-тото издание на „Национални дни на кариерата - Добра Кариера, Добър Живот“ стартира днес в София

Форумът за студентски стаж и кариера е организиран от eSkills стейкхолдърът JobTiger oще...

14 мар 2016

Утре предстои официалното откриване на BEST Engineering Week 2016

eSkills for Jobs e сред партньорите на кариерното събитие, организирано от студентската организация BEST Sofia oще...

11 мар 2016

Ново издание на онлайн курса за учители „Развивайте е-умения в класната стая“

Записването за безплатното обучение, което се провежда на английски, вече е активно oще...

10 мар 2016

4-тото издание на конференцията и творчески работилници DigitalKidZ ще се проведе на 19 март в НДК

БАИТ е информационен партньор на събитието, посветено на технологиите в образованието oще...

09 мар 2016

Telerik Digital Academy стартира с първия в България цялостен курс по дигитален маркетинг

Безплатното обучение се провежда в сътрудничество с Google oще...

02 мар 2016

Първите 100 млади посланици на технологиите и иновациите в България вече са известни

Проектът на eSkills стейкхолдърите Майкрософт България и Иновейшън Стартър цели развитието на дигитални и креативни умения у младите хора в страната oще...

26 фев 2016

Уча.се припомня вечните български творби, чрез „Завръщането на Великите“

Специалният видео проект представя вълнуващ прочит на български литературни класики oще...

24 фев 2016

Известни са победителите в конкурса „Наградите на БАИТ 2015“

Кампанията и церемонията се проведе под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев oще...

22 фев 2016

„Академията на Телерик“ провежда първия си кариерен форум

Отворена е регистрацията за компании, които искат да се срещнат със завършили инициативата oще...

18 фев 2016

Започна регистрацията за младежкия кариерен форум „Професиите на бъдещето”

Събитието се организира от Джуниър Ачийвмънт България и е с фокус върху технологиите в професиите oще...

16 фев 2016

BEST Engineering Week 2016 ще се състои от 15 до 25 март в ТУ-София

eSkills for Jobs e сред партньорите на кариерното събитие, организирано от студентската организация BEST Sofia oще...

12 фев 2016

СофтУни стартира безплатен курс Мултимедия и офис приложения на 22 февруари

#eSkills обучението е подходящo за всички, които имат базови познания за използване на компютър oще...

10 фев 2016

Вече са известни номинираните в отделните категории от конкурса „Наградите на БАИТ 2015“

Кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев oще...

09 фев 2016

Инициативата eSkills for Jobs 2015-2016 подкрепи Международния ден за безопасен интернет 2016

Най-добрите киберскаути получиха награди за придобитите електронни умения oще...

08 фев 2016

Стартира Hack Tech Challenge 2016 - първият национален виртуален хакатон за .NET програмисти

Надпреварата се организира от Кoнтракс, стейкхолдър на инициативата eSkills for Jobs 2015-2016 oще...

05 фев 2016

Започва нов прием в „Детската академия на Телерик“ в София

На 13 и 14 февруари ще се проведат Дни на отворените врати за децата и родителите, които искат да присъстват на открити уроци и да се запознаят с преподавателите oще...

04 фев 2016

Проектът „Млади посланици на технологиите и иновациите“ ще се срещне с ученици от 5 български града следващата седмица

В кампанията, която цели развитието на дигитални и креативни умения у младите хора в страната, вече има над 1000 регистрирани ученици oще...

02 фев 2016

Стартира прием за седмия сезон на „Софтуерната академия на Телерик“

Желаещите да се включат в безплатното обучение по софтуерно инженерство могат да кандидатстват със CV и мотивационно писмо до 10 март oще...

01 фев 2016

18 млади художници със сертификати за дигитални умения в сферата на уеб технологиите

Студенти от Националната художествена академия се включиха в специализиран курс в рамките на програмата Tech Institute на Samsung oще...

21 яну 2016

Първата бакалавърска програма по бизнес софтуер в Европа стартира през есента

Лекторите в обучението ще са представители на ИТ компании, сред които ERP.BG, SAP и Microsoft, стейкхолдъри на eSkills for Jobs oще...

19 яну 2016

Речник на е-термините на информационното общество повишава цифровата грамотност и електронните умения на българите

Проектът е разработен от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщения oще...

19 яну 2016

Броят на студентите в ИКТ специалности нараства отново, но европейските фирми са бавни в приемането на цифровите технологии

Недостигът на квалифицирани ИТ специалисти ще достигне 756 000 до 2020 г., което е с 64 000 по-малко от прогнозите при старта на кампанията eSkills for Jobs 2015-2016 oще...

18 яну 2016

Участниците в онлайн курсове (MOOC) през 2015г. са над 35 милиона души

Инициативата #eSkills for Jobs също се включи в глобалната тенденция, като предложи курс за учители oще...

15 яну 2016

Майкрософт България и Иновейшън Стартър, стейкхолдъри на инициативата eSkills for Jobs, стартират нов проект за дигиталните умения на учениците

Посланик на кампанията е Анна-Мари Виламовска, секретар на президента на Република България за иновационна и здравна политика и #eSkills посланик oще...

13 яну 2016

Рекорден брой регистрации за 12-те категории на конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2015г.

Кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев oще...

13 яну 2016

Безплатно обучение за ученици по информатика в „Алго академията на Телерик“

През януари участниците ще се запознаят с основните принципи на комбинаториката oще...

12 яну 2016

Тийнейджър е големият #eSkills победител в СофтУниада

Над 560 регистрирани участници премериха сили в конкурса по състезателно програмиране и разработка на софтуерни проекти, организиран от СофтУни oще...

08 яну 2016

12 януари е крайният срок за регистрация за конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2015г.

Кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев oще...

05 яну 2016

Остават 7 дни до крайния срок за регистрация за конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2015г.

Кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев oще...

21 дек 2015

Остават 3 седмици до крайния срок за регистрация за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2015г.

Кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев oще...

18 дек 2015

Нови безплатни курсове по програмиране от началото на Новата година

СофтУни и Мусала Софт отново сред най-активните #eSkills стейкхолдъри в България oще...

15 дек 2015

Българин спечели една от наградите във видео конкурса eSkills Awards 2015

Димитър Узунов е отличен в категорията Digital Entrepreneurship за проекта си Phoenix Wars oще...

14 дек 2015

7 дни остават до края на записването и предаването на екипните проекти за СофтУниада

Покажете eSkills уменията си на програмисти – на 9 и 10 януари 2016 г. в СофтУни oще...

10 дек 2015

Остават 4 седмици до крайния срок за регистрация за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2015г.

Кампанията и церемонията се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев oще...

08 дек 2015

Международна конференция "Човешките права на потребителите в интернет" се провежда в София на 10 декември

Евродепутатът и #eSkills посланик Ева Паунова ще открие събитието, което ще обсъжда актуални теми за правата ни онлайн oще...

07 дек 2015

6-то издание на HackFMI - Hack For Gadgets ще се проведе в периода 18-20 декември

#eSkills хакатонът ще събере всички желаещи да се включат с хардуерна тема oще...

04 дек 2015

Oнлайн обучения по разработка на мобилни и уеб приложения стартират в „Академията на Телерик“ на 8 декември

Безплатните курсове са насочени към софтуерни специалисти с предишен опит, които искат да развият или надградят уменията си oще...

01 дек 2015

Eвродепутатът и eSkills посланик Ева Паунова ще награди победителите от „Наградите на БАИТ“ за 2015г. с работно посещение в Брюксел

БАИТ раздава награди в 12 категории за принос в развитието на информационните и комуникационните технологии oще...

27 ное 2015

Vratsa Software School стартира нов безплатен #eSkills курс за ученици

Крайният срок за регистрация на желаещи е 1 декември oще...

27 ное 2015

Две българки, посланици на eSkills for Jobs са в ТОП 100 на в. „Файненшъл Таймс“

Класацията „New Europe 100” определя най-влиятелните иновативни личности от Централна и Източна Европа oще...

25 ное 2015

Безплатният форум TechDojo ще ориентира младeжи в избора им на кариера в IT сектора

Събитието се подкрепя от Microsoft България, Samsung Българияи VIVACOM, стейкхолдъри на eSkills for Jobs 2015-2016 oще...

13 ное 2015

Промените в българското образование бяха обсъдени на Годишната конференция Образование 2015

#eskills посланиците Ивайло Калфин, Ева Паунова и Николай Денков, както и стейкхолдърите Samsung България и Уча.се участват в дискусиите oще...

09 ное 2015

Стартира новият образователен портал VIVA HISTORY

Видеоклипове представят увлекателно конкретни факти и личности от българската история oще...

05 ное 2015

Хакатонът Ruse Hack v 2.0 се провежда този уикенд в Русенския университет

И тази година Мусала Софт подкрепя надпреварата за ученици и студенти и предоставя ментор в състезанието oще...

04 ное 2015

Регистрацията за СофтУниада е активна

СофтУни ви предизвиква да покажете колко добри програмисти сте – 9-10 януари 2016г. oще...

02 ное 2015

Продължава регистрацията за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2015г.

Кампанията и церемонията по награждаването се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев oще...

28 окт 2015

Ученици с изявени възможности в точните науки могат да се включат в конкурса „Таланти на бъдещето“ до 2 ноември

Дарин Маджаров от Уча.се и Любомир Янчев, победител в категорията „Young Digital Talent” на „eSkills awards 2014” са част от журито oще...

23 окт 2015

Програмирането да бъде част от учебната програма в училище, предложиха участниците в националната конференция по е-образование

Ева Паунова, Анна-Мари Виламовска и Елена Маринова, eSkills посланици се включиха в първия панел „Визията за мащабно внедряване на ИКТ в българското образование“ oще...

22 окт 2015

Кандидатстването за 2 безплатни обучения на Vratsa Software School е отворено до 30 октомври

Курсовете са подходящи за напълно начинаещи работещи, безработни и гимназисти oще...

22 окт 2015

Приключи първото издание на Националното състезание за извличане на данни QUERYADA, 2015

БАИТ подкрепи #eSkills състезанието, което събра най-добрите ученици и студенти във Варна oще...

21 окт 2015

Нова онлайн платформа предоставя дигитално съдържание и подпомага интерактивното обучение в клас

SmartClassroom.bg е инициатива на Samsung България, която цели да подпомогне #eSkills уменията на учители и ученици oще...

20 окт 2015

Започна кандидатстването за новите #eSkills курсове на Hack Bulgaria

Заявка за участие можете да подавате до 1 ноември, като базовите познания по програмиране са задължително условие oще...

16 окт 2015

Безплатни тренинги за начинаещи в рамките на конференцията Java2Days 2015

Събитието, на което БАИТ е партньор, се провежда от 2-4 ноември, а регистрацията за участие е възможна до 20 октомври oще...

15 окт 2015

Проведе се първият тренинг на 15 трудови посредници от бюрата по труда в София в рамките на инициативата eSkills for Jobs

Предстоят обучения и на регионалните бюра по труда с цел популяризиране на многобройните възможности за обучение и кариерна реализация в ИКТ сектора oще...

12 окт 2015

Всички, които искат да се развиват в IT сектора, могат да посетят кариерния форум „Дни на кариерата” на 14 октомври

74 компании ще наемат служители и стажанти, които искат да се развиват в областта на информационните технологии, телекомуникациите или BPO сектора oще...

09 окт 2015

#eSkills посланикът Ева Паунова ви кани да се включите в Европейската седмица на програмирането – 10-18 октомври 2015 г.

Над 20 безплатни инициативи, свързани с програмирането, се провеждат в различни български градове oще...

08 окт 2015

Видео конкурсът за европейци с добри дигитални умения на инициативата eSkills for Jobs отваря нова категория Young Digital Talent

Всички младежи, желаещи да създадат своя собствена анимационна история, могат да се включат в състезанието до 31 октомври 2015 г. oще...

06 окт 2015

Президентът Росен Плевнелиев: За българите няма тайни в компютърните науки

Петима #eSkills посланици бяха част от журито и церемонията по връчването на наградите Джон Атанасов oще...

05 окт 2015

Безплатен #eSkills курс за млади художници започва този месец

Студентите от Националната художествена академия ще се включат в инициативата, насочена към подпомагане на младите хора в борбата с безработицата oще...

01 окт 2015

Започва регистрацията за конкурса „Наградите на БАИТ” за 2015 г.

Кампанията и церемонията по награждаването се провеждат под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев oще...

30 сеп 2015

Националният Център за безопасен интернет обучи в Шумен третия отряд „Киберскаут“

Предстои да бъдат подбрани и най-добрите #eSkills киберскаути от Плевен (5-6 октомври) и Търговище (12-13 октомври) oще...

28 сеп 2015

Отново стартира безплатен #eSkills курс за студенти от ТУ - Варна

Регистрацията за обучението по „Дизайн и разработка на мобилни приложения за Android” вече е активна oще...

25 сеп 2015

eSkills студенти от Технически университет - Варна с 4 проекта за дигитални технологии на “Европейска нощ на учените“

4 екипа от студенти, взели участие в безплатен курс по програмиране, ще представят свои проекти oще...

23 сеп 2015

Регистрацията на участници и ментори в националното състезание по извличане на данни QUERYADA продължава до 25 септември

БАИТ подкрепя #eSkills състезанието, което ще събере най-добрите ученици и студенти във Варна на 17 октомври oще...

16 сеп 2015

Стартира конкурс за "Study iT First" – стипендиантска програма на SAP Labs България в партньорство с Фондация "Работилница за граждански инициативи"

Инициативата е насочена към студенти първи курс в IT специалности, редовно обучение, държавна поръчка oще...

15 сеп 2015

Стартира регистрацията за Codeweek-Враца

Безплатното събитие, което е част от Европейската седмица на програмирането, ще се състои на 10 и 11 октомври oще...

11 сеп 2015

SAP Labs България подкрепя курс във ФМИ за учители по информатика и ИТ

eSkills oбучението е с продължителност една година, като за част от кандидатите ще бъде безплатно oще...

10 сеп 2015

Над 60% от българските ученици използват видео уроци и онлайн материали в обучението си

Проучването на образователния портал Ucha.se сред ученици и родители сочи, че математиката е най-трудният предмет на младежите у нас oще...

08 сеп 2015

eSkills посланикът Ева Паунова ви кани да се включите в конкурса EUhackathon 2015

Темата на състезанието е “Електронните умения: Да обучим обучаващите – Hack4Code (#H4C)”, а наградата за победителя е в размер на 5000 евро oще...

07 сеп 2015

СофтУни ще провежда безплатния курс по Основи на програмирането в 5 града

#eSkills лекциите в София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе стартират от октомври oще...

04 сеп 2015

Близо 70 души повече ще приеме 5-тият сезон на безплатното обучение ИТ таланти

Основателят на обучителната програма Доброслав Димитров е новият посланик на инициативата eSkills for Jobs 2015-2016 oще...

02 сеп 2015

MUFFIN Conference 2015 ще се проведе на 12 септември в УАСГ

Безплатното #eSkills събитие предвижда семинари по 15 полезни теми, свързани със софтуерна разработка и „меки“ умения oще...

31 авг 2015

Дигиталните умения стават все по-важни и необходими

Искате да развивате био земеделие? Да бъдете ресторантьор? Доктор? Водопроводчик? Художник? Таксиметров шофьор? Пол Мелър, директор "Комуникации" на DIGITALEUROPE, обяснява защо овладяването на... oще...

28 авг 2015

Трима #eSkills посланици – Анна-Мари Виламовска, Елена Маринова и Светлин Наков, ще вземат участие в националната аутсорсинг конференция

Бизнес форумът ще се проведе на 10 септември в Пловдив и е резултат от потенциала на града да се превърне в топ локация в България и Източна Европа за инвестиции в ИТ и аутсорсинг oще...

26 авг 2015

Участници от над 8 европейски държави ще се включат в конференцията “Бизнес на плажа”

БАИТ подкрепя #eSkills събитието, което се провежда във Варна от 4-ти до 6-ти септември 2015 г. oще...

18 авг 2015

SUPERлятна IT aкадемия се провежда в Девин от 1 до 8 септември

Регистрацията за ученици от 8 до 12 клас и учители от средното образование е отворена до 21 август включително oще...

13 авг 2015

Регистрацията за безплатната IT конференция HackConf е отворена

Събитието, организирано от Хак България, ще се състои на 19 и 20 септември в НДК oще...

07 авг 2015

Безплатното обучение IT Talents набира кадети за новия 5-ти сезон, който стартира през есента

Кандидатстването е активно от 1 август, като няма изисквания за възраст и образование на #eSkills кандидатите oще...

31 юли 2015

eSkills посланикът Ева Паунова ви кани да се включите в конкурса на Европейската комисия за уеб предприемачи „Европионери2015“

Кандидатстването в 3-те категории „Уеб предприемач“, „Млад уеб предприемач“ и „Жена уеб предприемач“ е отворено до 31 август 2015г. oще...

30 юли 2015

Безплатен #eSkills уъркшоп за жени, които имат интерес към програмирането

Можете да се регистрирате за Rails Girls Варна до 3 август включително oще...

27 юли 2015

Онлайн курс за учители „Развивайте е-умения в класната стая“

Обучението за усвояване и подобряване на #eSkills е безплатно и стартира на 14 септември oще...

24 юли 2015

Сезон 4 на IT Talents завърши с тържествена церемония

БАИТ поздрави най-добрите сред #eSkills кадетите, които получиха специални награди в присъствието на президента на Република България Росен Плевнелиев oще...

16 юли 2015

SoftUni призовава всички желаещи „Използвай лятото, за да се научиш на програмиране!“

Основателят на SoftUni Светлин Наков е новият посланик на инициативата eSkills for Jobs 2015-2016 oще...

13 юли 2015

Всички Бюра по труда в страната предоставят информация за ИKТ курсове в рамките на инициативата eSkills for Jobs 2015-2016

Партньорството между Агенцията по заетостта и проекта, чийто изпълнител за България е БАИТ, цели да намали безработицата сред младите хора, които не са завършили ИКТ специалности и насочи техния... oще...

07 юли 2015

Инициативата eSkills for Jobs обявява видео конкурс за европейци с добри дигитални умения

Желаещите могат да кандидатстват в следните категории - Digital Citizenship, Digital Entrepreneurship и Most Inspirational Career Campaigner, още две категории ще бъдат отворени по-късно - Young... oще...

02 юли 2015

Инвестициите за дигитално образование в България растат, сочи проучване на Samsung

61% от домакинствата са платили за достъп до образователно съдържание през последния месец, в сравнение с 46%, които са платили за игри или приложения за забавление oще...

01 юли 2015

България ще бъде домакин на уникално математическо състезание от 5 до 11 юли

Отборите в надпреварата разполагат с няколко месеца, за да предложат решение на задачите oще...

29 юни 2015

Балканската олимпиада по информатика се провежда от 29 юни до 3 юли в Русе

Състезателите ще премерят #eSkills знания в поредица от алгоритмични задачи. oще...

26 юни 2015

СофтУни Конф се провежда този уикенд в Боровец

Събитието включва близо 20 #eSkills семинари и лекции oще...

25 юни 2015

Над 2000 български ученици научиха детайли за професия софтуерен разработчик с помощта на SAP Labs България

65 доброволци от компанията са споделили опита си в гимназиите и училищата, където са получили средното си образование oще...

24 юни 2015

Първият хакатон за ученици HackTUES се провежда в София от 26 до 28 юни

В състезанието участват #eSkills ученици от Технологично училище Електронни системи (ТУЕС), които ще разработват софтуер за подобряване на учебния процес oще...

23 юни 2015

20 младежи повишиха дигиталните си #eSkills умения и възможностите за професионална реализация

Приключи безплатният курс „Програмиране с Java“ на Samsung, стейкхолдър на проекта eSkills for Jobs 2015-2016 oще...

22 юни 2015

Как да създадем впечатляваща автобиография (CV) съветват от "SAP Labs България"

Насоките са универсални и предсназначени за всички #eSkills кандидати, които търсят работа oще...

19 юни 2015

Ева Паунова: Електронните умения са в основата на новия икономически модел на Европа

Посланикът на eSkills for Jobs 2015-2016 взе участие в дискусия за влияението на новите цифрови технологии върху образованието oще...

18 юни 2015

Форумът „Аз, ученикът“ ще се проведе на 20 юни

Събитието представя постиженията на ученици от цяла България oще...

18 юни 2015

SAP CodeJam ще се проведе в София на 18 юни

Събитието е насочено към #eSkills студенти и е безплатно oще...

16 юни 2015

Обучението „ШколоSoft - как да стана програмист за 1 ден“ очаква #eSkills ученици на 16 юни

Събитието предвижда семинари и срещи с IT специалисти в 74 СОУ в София oще...

12 юни 2015

Две седмици безплатен достъп до детското приложение Kidamom

Видео платформата предлага забавни уроци по математика, образователни филмчета и популярни детски поредици oще...

10 юни 2015

Парафлоу Комуникейшънс обяви 10 стажантски позиции

Програмата е за #eSkills студенти от IT специалности, които могат да кандидатстват в срок до 20-ти юни oще...

09 юни 2015

Уча.се създаде специално предложение за своите #eSkills потребители

Учасетка съчетава традициите на образователната ни система и иновативните технологии за преподаване oще...

05 юни 2015

Хакатон за млади ИТ специалисти се провежда на 6 и 7 юни

В рамките на Code4Bulgaria ще се разработват приложения за мобилни телефони за докладване на нередности oще...

04 юни 2015
03 юни 2015

София е домакин на Европейския диалог за Интернет управление EuroDIG 2015

Над 500 участници са регистрирани за участие във форума oще...

02 юни 2015

Форум на кариерното развитие организира ФМИ

52 компании са заявили желание за среща с #eSkills студенти oще...

21 май 2015

Започва конкурсът за Наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Републиката за 2015 г.

Тази година ще бъдат връчени отличия в 2 нови категории – „Първи стъпки в компютърните науки“ – за младежи във възрастовата група 12-22 г. и за проекти с голям обществен принос, отворена към... oще...

29 апр 2015

Оспорван етап на състезанието по програмиране за ученици - CodeIT

Шестият кръг се проведе в рамките на проекта „eSkills for Jobs 2015-2016”, чийто изпълнител за България е БАИТ oще...

25 мар 2015

С „Декларацията Рига” се постави началото на кампанията eSkills for Jobs в Европа

Извличането на ползи от дигиталната революция е идентифицирано от председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер като основен приоритет и средство за прекратяване на икономическия спад в Европа oще...

25 мар 2015

eSkills for Jobs: Комуникационна и информационна кампания за повишаване на осведомеността

Кампанията се координира от DIGITALEUROPE и European Schoolnet заедно със стотици национални и общоевропейски партньори, а изпълнител за България е БАИТ oще...

» Всички публикации

eskills for jobs 2016

Минали събития

» Всички минали събития

Галерия

Kонференция „Дигиталните технологии – инструмент за развитие на е-образованието“, 13.10.2016г.

Пресечната точка между образованието и пазара на труда беше обсъдена в откриващата сесия на конференцията ,,Дигиталните технологии – инструмент за развитие на е-образованиет''.Събитието се проведе в София на 13.10.2016г.Конференцията се организира от ICT Media съвместно с БАИТ в рамките на проекта eSkills for Jobs с подкрепата на Представителството на ЕК в България и със съдействието на Министерство на образованието и науката (МОН).Весела Калъчева, координатор на инициативата eSkills for Jobs за България и изпълнителен директор на БАИТ, Нели Йоловска, управител на ICT Media и  Д-р Анна-Мари Виламовска, секретар на президента на РБългария за иновационна и здравна политика и посланик.

» Всички албуми

Намерете ни в

Изпълнител за България

Стейкхолдъри на кампанията

Join eSkills for Jobs